budget_panorama
Foto: Riksbanken

Oklart hur regeringens budget påverkar kommunen

Det är fortfarande oklart hur regeringens budget påverkar kommunen.

fraga_liberalerna

Regeringen presenterade sin budget under dagen. För Sigtuna kommuns del är det just nu inte klart hur det statliga stödet påverkar kommunkassan.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) skriver i SMS till märsta.nu det man vet är att förändringen av det kommunala utjämningssystemet kommer att vara positivt för Sigtuna kommun, dock är det inte klart med hur mycket.

Regeringen har fått kritik från främst stockholmskommuner och Region Stockholm för det nya utjämningssystemet där rika kommuner ska ge ännu mer till kommuner som har det tufft ekonomiskt. Frågan uppmärksammades i Uppdrag Granskning nyligen där Filipstad har ett tufft ekonomiskt läge för att man tagit emot många nyanlända i proportion till sin befolkning och skatteunderlag.

I Region Stockholm har både Moderaterna och Socialdemokraterna gått ihop för att stoppa systemet som innebär att Region Stockholm betalar ännu mer än tidigare.

helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

meko_helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
kkdk_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
outsider
budget_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out