moderaterna_panorama
Ekillaskolan i MärstaFoto: Arkivbild

Ökat ekonomiskt stöd till skolorna

Kommunens skolor får ytterligare 1,3 miljoner kronor i förstärkt stöd för att mildra effekterna av pandemin för eleverna.

Regeringen har sedan tidigare skjutit in medel till samtliga kommuner för att de ska förstärka skolorna som drabbats hårt under pandemin med sjukfrånvaro och elevfrånvaro bland annat. Sigtuna har fått 5,3 miljoner inför i år och nu kommer ytterligare 1,3 i vårbudgeten som regeringen presenterade under onsdagen.
– Pandemin har fått negativa konsekvenser för barn och elever. Konsekvenserna har varit särskilt kännbara för de som redan innan pandemin behövde olika former av stöd, men även för många andra elever som nu inte kan nå sin fulla potential, skriver Liberalerna i Sigtuna kommun i ett pressmeddelande.

Totalt får landets skolor 350 miljoner kronor i samband med vårbudgeten. 250 av dessa går till förstärkt skolmiljard och 100 till lovskola. Fler elever så få möjlighet till en bra skolgång i pandemins fortspår, menar Liberalerna.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
ewas_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022