sap_kyrka_pan
Ekillaskolan i MärstaFoto: Arkivbild

Ökat ekonomiskt stöd till skolorna

Kommunens skolor får ytterligare 1,3 miljoner kronor i förstärkt stöd för att mildra effekterna av pandemin för eleverna.

Regeringen har sedan tidigare skjutit in medel till samtliga kommuner för att de ska förstärka skolorna som drabbats hårt under pandemin med sjukfrånvaro och elevfrånvaro bland annat. Sigtuna har fått 5,3 miljoner inför i år och nu kommer ytterligare 1,3 i vårbudgeten som regeringen presenterade under onsdagen.
– Pandemin har fått negativa konsekvenser för barn och elever. Konsekvenserna har varit särskilt kännbara för de som redan innan pandemin behövde olika former av stöd, men även för många andra elever som nu inte kan nå sin fulla potential, skriver Liberalerna i Sigtuna kommun i ett pressmeddelande.

Totalt får landets skolor 350 miljoner kronor i samband med vårbudgeten. 250 av dessa går till förstärkt skolmiljard och 100 till lovskola. Fler elever så få möjlighet till en bra skolgång i pandemins fortspår, menar Liberalerna.

defacto_helsida
garagebranden

Nu får branddrabbade betala för parkeringen

Nyheter SigtunaHem får kritik av boende för att de tar betalt för parkeringsplats vid Midgårdsbadet: - Vi som fick våra bilar brända får både parkera 1 kilometer bort från våra hus och dessutom betala 150 kr i månaden för det, uppger en hyresgäst.

helsida_var2021
coronakrisen

Över hundra vill ha skuldsanering

Nyheter Antalet kommuninvånare som vill ha skuldsanering ökade kraftigt under pandemin och är kvar på över 100 personer för första halvåret 2021: – Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

2020_helsida
skordedag_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
bostad_helsida
connys_helsida
andersojag
eldsjal-helsida
kyrka_helsida
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
bostad_outsider
kyrkoval_outsider
skordedag_out
kyrka-outsider
andersojag_outsider
eldsjal-outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
heat_out
swedol_outsider
nrh