marsta_centrum_blackweekend
Foto: Jamshid Jamshidi

Ökade kontroller på E4:an denna vecka

Denna vecka kommer Polisen att ha Nationell Trafiksäkerhetsvecka med fokus på brott på väg.

oppethus_agy

Polisens närvaro kommer att synas under vägarna i hela landet denna vecka eftersom det är Nationell Trafiksäkerhetsvecka. Enligt Polisen ligger fokus på att upptäcka brott som sker i anslutning till och på väg. Alltså kriminella som använder vägnätet som ett led i sin brottsplan. Insatserna kommer att fokuseras till det större vägnätet som Europavägar och Riksvägar.
– En stor del av de kriminella använder sig av vägen för att komma till och ta sig från en brottsplats. Detta sker oftast via huvudvägnätet som gör snabb förflyttning möjlig genom landet,  berättar Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen, i ett pressmeddelande

defacto_host2018
sportfiskebanner2
EXTRA

Varnar för farlig lek på skolgård

Nyheter Sigtuna Märsta Gymnastikklubb varnar sina medlemmar för en ny lek som förekommit på skolgårdar. Bland annat ska det ha resulterat i att en flicka fick åka ambulans till sjukhus.

oppethus_agy
happy_homes_juli
budget2019

Mer till skolor och äldreomsorgen

Politik Den borgerliga alliansen har lagt fram ett budgetförslag som ska gå igenom Kommunstyrelsen. I den ingår satsningar på förskola, skola, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg.

EXTRA

Kameraövervakning införs i Valsta

Nyheter Valsta får kameraövervakning meddelar lokalpolisområdeschef Emil Andersson: - Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats, skriver han på Twitter.

Barnahus för brottsutsatta barn invigt

Nyheter Barn som blir utsatta för brott i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Barnahus Stockholm Nord som ligger i Sollentuna: - Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak, berättar Anna-Karin Åberg, t f chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

sbrf_sep
outsider
objekt2
colorama_vinter
objekt3
nrh_lania
skridskoskola
sportfiske_banner
connys
komvuxq3_4
objekt4