arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Ökade kontroller på E4:an denna vecka

Denna vecka kommer Polisen att ha Nationell Trafiksäkerhetsvecka med fokus på brott på väg.

centrum_pask

Polisens närvaro kommer att synas under vägarna i hela landet denna vecka eftersom det är Nationell Trafiksäkerhetsvecka. Enligt Polisen ligger fokus på att upptäcka brott som sker i anslutning till och på väg. Alltså kriminella som använder vägnätet som ett led i sin brottsplan. Insatserna kommer att fokuseras till det större vägnätet som Europavägar och Riksvägar.
– En stor del av de kriminella använder sig av vägen för att komma till och ta sig från en brottsplats. Detta sker oftast via huvudvägnätet som gör snabb förflyttning möjlig genom landet,  berättar Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen, i ett pressmeddelande

happyhomes_2019

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

centrum_pask_helsida
logistik_utbildning

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

bonava_helsida
ica_pask

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
defacto_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

sigtunavatten_standard

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

fme_helsida
bonava_outsider
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
sh_oppet
colorama_april
fme_outsider