heat-pan
Foto: MMS-Bild

Ökade fall för ambulanshelikoptern

Ni kanske har sett ambulanshelikoptern oftare än vanligt i kommunen, det stämmer nämligen, enligt Region Stockholm har antalet uppdrag ökat.

centrum_artikel

Antalet uppdrag för ambulanshelikoptern har i regionen ökat med en tredjedel. Även i kommunen har helikoptern synts till flitigt i sommar. Inte alla fall är av nyhetsvärde och märsta.nu rapporterar inte om sjukdomsfall. Men vid fler tillfällen har helikoptern förekommit i olyckshändelser, som i samband med båtolyckan i Rävsta där en person avled och en person skadades sedan en båt kantrat.
– Ambulanshelikoptern är en viktig resurs som snabbt kan nå alla delar av länet. Det har ju varit ett speciellt år då extra många semestrat hemma, det har säkert bidragit till ökningen av antalet uppdrag, säger Patrik Söderberg, chefläkare för den prehospitala vården i Region Stockholm.

Mellan 15 maj-15 augusti i år har antalet uppdrag i hela länet varit drygt 1900 stycken. Jämfört med förra året var siffran 1441. Ambulanshelikoptern åker ut på tre olika typer av uppdrag, främst är det så kallade Prio 1 där det är ett misstänkt livshotande tillstånd. I sådana fall skickas även närmaste ambulans till platsen med både blåljus och sirener för att påkalla fri väg så att ambulansen snabbt kommer fram till den som är i behov av vård.

vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
mp-helsida
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
coronapandemin

20 000 vaccinationer om dagen

Nyheter Vaccineringen i Region Stockholm går nu i allt snabbare takt: - Vaccinationerna sker nu i allt högre takt. Omkring 20 000 doser vaccin används varje dag, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

rentawreck_helsida
sigtunastad_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
heat-out
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
rentawreck_outsider
connys
aftenbil_outsider
nrh
swedol_outsider
dackskiftarna_outsider
mp-outsider