budget_panorama
Foto: MMS-Bild

Ökade fall för ambulanshelikoptern

Ni kanske har sett ambulanshelikoptern oftare än vanligt i kommunen, det stämmer nämligen, enligt Region Stockholm har antalet uppdrag ökat.

fraga_liberalerna

Antalet uppdrag för ambulanshelikoptern har i regionen ökat med en tredjedel. Även i kommunen har helikoptern synts till flitigt i sommar. Inte alla fall är av nyhetsvärde och märsta.nu rapporterar inte om sjukdomsfall. Men vid fler tillfällen har helikoptern förekommit i olyckshändelser, som i samband med båtolyckan i Rävsta där en person avled och en person skadades sedan en båt kantrat.
– Ambulanshelikoptern är en viktig resurs som snabbt kan nå alla delar av länet. Det har ju varit ett speciellt år då extra många semestrat hemma, det har säkert bidragit till ökningen av antalet uppdrag, säger Patrik Söderberg, chefläkare för den prehospitala vården i Region Stockholm.

Mellan 15 maj-15 augusti i år har antalet uppdrag i hela länet varit drygt 1900 stycken. Jämfört med förra året var siffran 1441. Ambulanshelikoptern åker ut på tre olika typer av uppdrag, främst är det så kallade Prio 1 där det är ett misstänkt livshotande tillstånd. I sådana fall skickas även närmaste ambulans till platsen med både blåljus och sirener för att påkalla fri väg så att ambulansen snabbt kommer fram till den som är i behov av vård.

speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
kkdk_helsida
helsida
happyhomes_sommar2020
manskold_helsida
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
meko_outsider
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
manskold_outsider
outsider
kkdk_outsider