center_pan21

Ökade biljettkontroller ger resultat

SL satsar på att sätta dit fler som plankar, det ger resultat, hittills denna sommar har drygt 5100 resenärer utan giltig biljett stoppats.

centrum_artikel

märsta.nu har rapporterat om att SL tar krafttag mot plankare. Nu skriver Mitt i Stockholm att satsningarna ger resultat, biljettkontrollanter har stoppat 5115 resenärer utan giltig biljett under juni-juli, motsvarande siffra förra året var 4404 stycken.
– Fuskåkandet är ett stort problem. Intäkterna är planerade att utveckla vår verksamhet. Utan dem kan vi inte göra det, säger Elin Lindström, presskommunikatör på SL, till Mitt i.

Fuskåkning kostade SL 280 miljoner kronor förra året, och årets prognos är att det kan bli en ännu högre summa. Fiskandet sker i samtliga färdsätt men är vanligast i tunnelbanan. Enligt Mitt i åker man oftast dit för att man köpt biljett till reducerat pris trots att man inte är berättigad till det. Bötessumman är 1500 kronor plus priset för enkelbiljett oavsett hur man ertappats.

På två år har antalet kontroller ökat markant, det handlar om en dubblering uppger Elin Lindström. Det planeras för 5 miljoner kontroller i år, jämfört med 3,5 miljoner förra året.

mp_host_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021
vaccin
connys_helsida
2020_helsida
dack-helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
vaccin-outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider