moderat_sommar

Ökade biljettkontroller ger resultat

SL satsar på att sätta dit fler som plankar, det ger resultat, hittills denna sommar har drygt 5100 resenärer utan giltig biljett stoppats.

centrum_artikel

märsta.nu har rapporterat om att SL tar krafttag mot plankare. Nu skriver Mitt i Stockholm att satsningarna ger resultat, biljettkontrollanter har stoppat 5115 resenärer utan giltig biljett under juni-juli, motsvarande siffra förra året var 4404 stycken.
– Fuskåkandet är ett stort problem. Intäkterna är planerade att utveckla vår verksamhet. Utan dem kan vi inte göra det, säger Elin Lindström, presskommunikatör på SL, till Mitt i.

Fuskåkning kostade SL 280 miljoner kronor förra året, och årets prognos är att det kan bli en ännu högre summa. Fiskandet sker i samtliga färdsätt men är vanligast i tunnelbanan. Enligt Mitt i åker man oftast dit för att man köpt biljett till reducerat pris trots att man inte är berättigad till det. Bötessumman är 1500 kronor plus priset för enkelbiljett oavsett hur man ertappats.

På två år har antalet kontroller ökat markant, det handlar om en dubblering uppger Elin Lindström. Det planeras för 5 miljoner kontroller i år, jämfört med 3,5 miljoner förra året.

happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
speedy_helsida
brobygget_helsida_valsta
landsbygd_sigtuna_helsida
kaa_sigtuna_helsida
sommar_sigtuna2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
spedition_sigtuna
studeravidare_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
kaa_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_midgard_outsider