defacto_pan2020
Foto: Riksbanken

Ökad skuld bland kommuninvånare

Efter ett halvår uppgår kommuninvånarnas skuld till Kronofogden till 59,2 miljoner kronor.

fraga_liberalerna

Kronofogdens halvårsstatistik visar att kommuninvånarnas skuld till Kronofogden ökat med sju miljoner kronor på ett år, antal mål hos Kronofogden var 3800 stycken och berörda var 1722 personer. Det är en ökning med cirka 350 mål och 190 personer. Det var ungefär lika många mål och berörda personer 2016 som 2017 men 2018 syns alltså en klar ökning.

Enligt ett pressmeddelande från Kronofogden så skickar landstinget ut fler krav till Kronofogden än tidigare, även näthandel har bidragit till en ökning.
– Det bästa för alla parter är om betalningen kan lösas i tid utan vår inblandning. Vi för gärna en dialog med landstingen och delar med oss av våra erfarenheter. Det är olyckligt om redan skuldsatta drabbas av onödiga tilläggskostnader, säger Andrea Gleerup, enhetschef på Kronofogden.

Enkelheten att betala på faktura driver utvecklingen om shopping på nätet, fram för allt bland unga:
– Rent krasst är fakturaköp att betrakta som en kredit, vilket kan inbjuda till köp som man egentligen inte har råd med, säger Andrea Gleerup

helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

defacto_helsida
meko_helsida
manskold_helsida
kkdk_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
kkdk_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider