moderater_pan_sommar
Foto: Riksbanken

Ökad skuld bland kommuninvånare

Efter ett halvår uppgår kommuninvånarnas skuld till Kronofogden till 59,2 miljoner kronor.

centrum_artikel

Kronofogdens halvårsstatistik visar att kommuninvånarnas skuld till Kronofogden ökat med sju miljoner kronor på ett år, antal mål hos Kronofogden var 3800 stycken och berörda var 1722 personer. Det är en ökning med cirka 350 mål och 190 personer. Det var ungefär lika många mål och berörda personer 2016 som 2017 men 2018 syns alltså en klar ökning.

Enligt ett pressmeddelande från Kronofogden så skickar landstinget ut fler krav till Kronofogden än tidigare, även näthandel har bidragit till en ökning.
– Det bästa för alla parter är om betalningen kan lösas i tid utan vår inblandning. Vi för gärna en dialog med landstingen och delar med oss av våra erfarenheter. Det är olyckligt om redan skuldsatta drabbas av onödiga tilläggskostnader, säger Andrea Gleerup, enhetschef på Kronofogden.

Enkelheten att betala på faktura driver utvecklingen om shopping på nätet, fram för allt bland unga:
– Rent krasst är fakturaköp att betrakta som en kredit, vilket kan inbjuda till köp som man egentligen inte har råd med, säger Andrea Gleerup

koppar_helsida
jul2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

defacto_helsida
helsida_var2021
flygskola_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

julmarknad_helsida
oppethus_helsida
dack-helsida
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
swedol_outsider
koppar_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
oppethus_outsider
julmarknad_outsider
connys
jul_outsider
nrh