defacto_panorama_mustasch
Foto: Riksbanken

Ökad skuld bland kommuninvånare

Efter ett halvår uppgår kommuninvånarnas skuld till Kronofogden till 59,2 miljoner kronor.

Kronofogdens halvårsstatistik visar att kommuninvånarnas skuld till Kronofogden ökat med sju miljoner kronor på ett år, antal mål hos Kronofogden var 3800 stycken och berörda var 1722 personer. Det är en ökning med cirka 350 mål och 190 personer. Det var ungefär lika många mål och berörda personer 2016 som 2017 men 2018 syns alltså en klar ökning.

Enligt ett pressmeddelande från Kronofogden så skickar landstinget ut fler krav till Kronofogden än tidigare, även näthandel har bidragit till en ökning.
– Det bästa för alla parter är om betalningen kan lösas i tid utan vår inblandning. Vi för gärna en dialog med landstingen och delar med oss av våra erfarenheter. Det är olyckligt om redan skuldsatta drabbas av onödiga tilläggskostnader, säger Andrea Gleerup, enhetschef på Kronofogden.

Enkelheten att betala på faktura driver utvecklingen om shopping på nätet, fram för allt bland unga:
– Rent krasst är fakturaköp att betrakta som en kredit, vilket kan inbjuda till köp som man egentligen inte har råd med, säger Andrea Gleerup

fme_oktober
defacto_mustach_helsida
agy_oppethus
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

greeknighthelsida
happyhomes_2019

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

sigtunavatten_standard
ica_oktober

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

centrum_host_helsida

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
connys
agy_oppethus_outsider
greeknight_outsider
nrh