sap_pan
Foto: Daniel Iskander

Ökad säkerhet i samband med valet

Sigtuna kommun vidtar ett antal åtgärder för ökad säkerhet i samband med valet.

panorama_centrum

Förra valet 2018 var det ett antal incidenter som inträffade i vallokaler och mot politiker, bland annat attackerade kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i samband med kampanj i Sätunaområdet. För att förebygga säkerhetsarbetet har Sigtuna kommun startat upp arbetet sedan ett halvår tillbaka.

Bland annat har politiker fått säkerhetskurs inför valrörelsen kring vad de ska tänka på och hur de ska agera vid olika möten. I vallokalen får det nu bara vara en person bakom valskärmen för att valhemligheten ska skyddas. I vallokalen är det framöver bara valnämnden som har ansvar för att lägga ut samtliga valsedlar, dessutom kan väljare som inte följer anvisningar uppmanas att tillfälligt lämna val eller röstningslokalen.

Det kommer även att finnas fler valdistrikt, från 23 till 27, i och med detta blir det fler röstlokaler och röstningsmottagare. Från 24 augusti kan man förtidsrösta på fem olika platser i kommunen. Nästan 37 000 kommuninvånare kan rösta i kommun- och regionvalet, 32 500 i valet till riksdagen. Siffrorna skiljer sig åt eftersom man behöver vara svensk medborgare för att rösta till Riksdagen.

Här kan du läsa mer om valet i Sigtuna kommun

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
helsida_sfs
mote_helsida
centrum_sommar2022_helsida
social_helsida
mp_helsida_april
valet2022

Så många kandiderar till valet

Politik Efter rekordåret 2014 med 251 kandidater sjönk antalet under 2018 men nu till höstens Val är det en marginell uppgång med en kandidat.

kso_helsida
valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Debatt Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

connys_helsida
valet2022

Öhlund toppar valsedeln

Nyheter Rune Öhlund toppar Sverigedemokraternas lista inför valet: - Det viktigaste för Sigtuna är att vi har en bra ekonomi i balans och ett överskottsmål på två procent. Där har den nuvarande politiska ledningen kommit en bra bit på väg, men allt kan bli ännu bättre, säger Öhlund i ett uttalande.

valet2022

Liberal satsning på särskilda undervisningsgrupper

Debatt Liberalerna är partiet som sätter skolan först. Det blir inte minst tydligt i det budgetförslag vi nu har presenterat i riksdagen. Liberalerna satsar mest på skolan av alla andra partier. Bara under de kommande åren satsar vi över 15 miljarder kronor mer än regeringen på skolan.

valet2022

(S)-kritik mot placering av nytt Kulturcenter i Valsta

Nyheter Socialdemokraterna i Sigtuna kommun är kritiska till kommunledningen förslag om placeringen av ett nytt Kultur- och aktivitetscenter i Valsta som skulle innebär att bergsknallen sprängs bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sfs_out
kso-duell_out
mote_outsider
swedol_outsider
connys
moderat_outsider
pantamera_out
outsider_social
nrh
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider