sommar
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Ökad miljömedvetenhet tros minska flygandet

Trots minskningen av flyget på Arlanda i år tror Swedavias VD Jonas Abrahamsson att flyget i framtiden kommer att vara en viktig del av transporterna.

marstakalaset_artikel

märsta.nu har flertal gånger i år rapporterat om att antalet resenärer minskar på Arlanda, allra mest minskar inrikesflyget, hittills i år med åtta procent via Arlanda. Även landningarna har minskat med 10 procent på inrikestrafik.

Minskningen tros hänga ihop med en ökad miljömedvetenhet skriver Mitt i Stockholm. Men Swedavia tror trots det inte att flyget är på väg bort, istället handlar det om klimatanpassningar:
– Det råder ingen tvekan om att flyget behöver ställa om och bli hållbart. Samtidigt är det lika självklart att flyget kommer att vara en viktig del även av framtidens transporter, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias VD och koncernchef, till Mitt i Stockholm.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

defacto_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida
colorama_april2
ica_valsta_choklad
kontor_thaifong

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

happyhomes_2019
sommar_centrum
sommar
defacto_outsider
nrh
sportfiske_sommar
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
connys