centrum_jul_panorama
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Ökad miljömedvetenhet tros minska flygandet

Trots minskningen av flyget på Arlanda i år tror Swedavias VD Jonas Abrahamsson att flyget i framtiden kommer att vara en viktig del av transporterna.

defacto_jul_artikel

märsta.nu har flertal gånger i år rapporterat om att antalet resenärer minskar på Arlanda, allra mest minskar inrikesflyget, hittills i år med åtta procent via Arlanda. Även landningarna har minskat med 10 procent på inrikestrafik.

Minskningen tros hänga ihop med en ökad miljömedvetenhet skriver Mitt i Stockholm. Men Swedavia tror trots det inte att flyget är på väg bort, istället handlar det om klimatanpassningar:
– Det råder ingen tvekan om att flyget behöver ställa om och bli hållbart. Samtidigt är det lika självklart att flyget kommer att vara en viktig del även av framtidens transporter, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias VD och koncernchef, till Mitt i Stockholm.

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

centrum_jul_helsida
sigtunavatten_standard
fme_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

defacto_jul

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

greeknighthelsida
trainingpartner_jobb_helsida
ica_oktober
colorama_jul
tp_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

connys
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
nrh
julbord