defacto_pan2020

Ökad arbetslöshet bland unga

Arbetslösheten bland unga i kommunen ökar i likhet med resten av Stockholms län.

centrum_artikel

Ungdomsarbetslösheten, det vill säga för personer mellan 18-24 år var arbetslösheten 7,1 procent, en ökning med 0,1 procentenheter, för februari. Total arbetslöshet var 7,6 procent i kommunen vilket var en ökning jämfört med samma tidpunkt förra året med 0,6 procentenheter. Bara fyra andra kommuner i länet har högre arbetslöshet än i Sigtuna. Grannkommunen Väsby börjar närma sig Sigtunas siffror och är uppe på 7,1 procent.

Bland utlandsfödda var arbetslösheten 13,4 procent, en uppgång med 0,2 procentenheter. Elva av länets kommuner visar en nedgång för arbetslösheten för utlandsfödda. Siffrorna om arbetslösheten kommer från Arbetsförmedlingen och har sammanställts av Newsworthy.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
januari_helsida
meko_helsida
prima_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

2020_helsida
defacto_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

centrum_helsida2020

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

connys_helsida
swedol_outsider
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
connys
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan
meko_outsider