defacto_pan2020

Ökad arbetslöshet bland unga

Arbetslösheten bland unga i kommunen ökar i likhet med resten av Stockholms län.

centrum_artikel

Ungdomsarbetslösheten, det vill säga för personer mellan 18-24 år var arbetslösheten 7,1 procent, en ökning med 0,1 procentenheter, för februari. Total arbetslöshet var 7,6 procent i kommunen vilket var en ökning jämfört med samma tidpunkt förra året med 0,6 procentenheter. Bara fyra andra kommuner i länet har högre arbetslöshet än i Sigtuna. Grannkommunen Väsby börjar närma sig Sigtunas siffror och är uppe på 7,1 procent.

Bland utlandsfödda var arbetslösheten 13,4 procent, en uppgång med 0,2 procentenheter. Elva av länets kommuner visar en nedgång för arbetslösheten för utlandsfödda. Siffrorna om arbetslösheten kommer från Arbetsförmedlingen och har sammanställts av Newsworthy.

studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
speedy_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

sommarlov_helsida
marina_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

connys_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

marina_outsider
sommarlov_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider