defacto_pan2020

Ökad arbetslöshet bland unga

Arbetslösheten bland unga i kommunen ökar i likhet med resten av Stockholms län.

centrum_artikel

Ungdomsarbetslösheten, det vill säga för personer mellan 18-24 år var arbetslösheten 7,1 procent, en ökning med 0,1 procentenheter, för februari. Total arbetslöshet var 7,6 procent i kommunen vilket var en ökning jämfört med samma tidpunkt förra året med 0,6 procentenheter. Bara fyra andra kommuner i länet har högre arbetslöshet än i Sigtuna. Grannkommunen Väsby börjar närma sig Sigtunas siffror och är uppe på 7,1 procent.

Bland utlandsfödda var arbetslösheten 13,4 procent, en uppgång med 0,2 procentenheter. Elva av länets kommuner visar en nedgång för arbetslösheten för utlandsfödda. Siffrorna om arbetslösheten kommer från Arbetsförmedlingen och har sammanställts av Newsworthy.

dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
rentawreck_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

centrum_helsida2020

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

2020_helsida
sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
Moderaterna_helsida2021

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
nrh
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
rentawreck_outsider
sigtunastad_outsider