liber_pan_sommar
Foto: Pressbild

OK/Q8 tar kampen mot matsvinn

OK/Q8 i Arlandastad ansluter sig till maträddar Karma som innebär att butiken kan sälja mat med kort datum för halva priset.

swedol_artikel

OK/Q8-stationer i länet ansluter sig till maträddarappen Karma som innebär att butiken kan sälja mat med kort datum för halva priset. Bara under september räddade stationerna i Stockholm 566 kilo mat från att hamna i soptunnan. Mat som är fullt ätbar behöver nu inte längre slängas. Som kunde är det nu inte svårare än att man kan få mat som är ätbar men till ett bilade pris och man betalar direkt i Karma-appen, därefter hämtas den ut över disk hos OK/Q8.

brobygget_day
coronakrisen

Efterfrågan inom hotellnäringen på väg upp

Näringsliv I takt med att Sverige öppnar upp spår nu hotellbranschen en bättre höst: - Som företagare i besöksnäringen kan jag nu se ljuset i tunneln och efterfrågan för andra halvåret ser betydligt bättre ut än både 2018 och 2019, vilket är glädjande, säger Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden Hotell och Konferens.

mp-helsida
coronakrisen

Stor efterfrågan på internationella flygresor till Arlanda

Näringsliv Efterfrågan på flygresor är på väg upp igen rapporterar SVT Stockholm: - Vi bedömer att det blir en kraftig återhämtning nu men från väldigt låga nivåer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare, till SVT.

centrum_helsida2020
rentawreck_helsida

Kommunen hyllas för många laddplatser

Näringsliv Sigtuna kommun hyllas av Volkswagen för att de har många laddpunkter per 1000 invånare: - Det är inte bara kommunerna som avgör hur många laddpunkter det byggs på en viss ort, men det är ändå viktigt att lyfta fram toppkommunernas insats, i detta fall Strömstad, Åre och Sigtuna. Kommunerna har en viktig roll som lokal pådrivare och samverkanspart gentemot andra aktörer, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Personbilar Sverige.

coronakrisen

Ljusning i sikte för flygresandet

Näringsliv Swedavias tio flygplatser må ha tappat drygt 3,1 miljoner resenärer i maj jämfört med för två år sedan men månaden var ändå en ljuspunkt jämfört med förra året.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
ungsatsning
nedläggningen av Bromma

Plan för Arlanda presenteras i december

Näringsliv En plan för Arlandas framtida kapacitet ska presenteras i december.

liber_sommar_helsida
speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Sex nya SAS-linjer återstartar

Näringsliv SAS återstartar sex europeiska linjer från Arlanda under juni.

helsida_var2021
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
ungsatsning-outsider
centrum_sommar_out
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
vardcentral_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
brobygget_night_out
rentawreck_outsider
aftenbil_outsider
brobygget_day_out