moderaterna_panorama

Öhlund toppar valsedeln

Rune Öhlund toppar Sverigedemokraternas lista inför valet: - Det viktigaste för Sigtuna är att vi har en bra ekonomi i balans och ett överskottsmål på två procent. Där har den nuvarande politiska ledningen kommit en bra bit på väg, men allt kan bli ännu bättre, säger Öhlund i ett uttalande.

Sverigedemokraternas lista inför höstens val toppas av Rune Öhlund som etta och Gert Höglund, följt av Mona Jansson, Åsa Boman och Lars Petersson. Listan består av 19 namn, bland annat Märsta IK:s förre ordförande Richard Giswold.
– SD vill öka den upplevda tryggheten i våra bostadsområden. Det ska vara nolltolerans mot våld och hot. Det görs bäst genom att öka polisens närvaro, fler ordningsvakter och kameraövervakning på utsatta ställen. Invånarna måste kunna vistas ute dygnets alla timmar utan att riskera att bli utsatt för brott. Målet för oss att Sigtuna får en egen polisstation, uppger Rune Öhlund i ett mail till märsta.nu

Den gångna mandatperioden har Sverigedemokraterna inte haft något inflytande på lokalpolitiken eftersom den borgerliga Alliansen fått klar majoritet.
– Under den gångna valperioden har SD varit ett parti som varit mellan Sigtunas två stora block och därmed har vi haft svårt att få igenom vår politik, men vi ser nu att det genomförs språkprov för de som jobbar inom hemtjänsten och det har varit en av våra tydligaste och viktigaste krav, fortsätter Öhlund.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

centrum_sommar2022_helsida
retro_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

helsida
defacto_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

logistik_sigtuna_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

liber_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

2020_helsida
nationaldag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
outsider
nrh
connys
mp_outsider2022
logistik_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nationaldag_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
retro_outsider