defacto_pan2020
Gert Höglund och Rune ÖhlundFoto: Pressbild/Sverigedemokraterna

Öhlund tillbaka som SD-topp

Efter två år i exil är Rune Öhlund tillbaks om ordförande för Sverigedemokraterna ai Sigtuna.

centrum_artikel

Efter det senaste halvårets storm kring SD i Sigtuna med anklagelser om rasism och misstänkt förskingring valde partistyrelsen att utesluta flera ledande medlemmar, bland annat ordföranden Inga-Lill Björkman och vice ordförande Nils Persson. Fler av SD-ledamöterna i fullmäktige är dessutom kvar som politiska vildar.

Men på onsdagskvällen valde man ny styrelse. Det är Rune Öhlund som under kuppartade former tvingades bort för två år sedan som är tillbaka som ordförande. Det var ett extrainsatt årsmöte med anledning av turbulensen under året.

Nuvarande gruppledare Gert Höglund valdes som förste vice ordförande och till andra vice ordförande valdes Samuel Stephan. Styrelsen består av sju personer varav tre är kvinnor; Åsa Bohman, Catalina Constaninescu och Ewa Rees.
– Fokus för den nyvalda styrelsen är att stärka det organisatoriska och politiska arbetet för att få ett ännu större förtroende för vår politik i Sigtuna, säger Rune Öhlund i ett uttalande

defacto_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

2020_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider