defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Ohlssons kommer samla in hushållens avfall

Landskronabaserade Ohlssons AB vann upphandlingen om avfallsinsamling i bland annat Sigtuna kommun.

fraga_liberalerna

Tidigare i veckan meddelades att Sigtuna och flera andra kommuner går ihop i ett nytt avfallsinsamlingssystem med två kärlsystem. Företaget som ska sköta insamlingen är Ohlssons från Landskrona, de blir ansvariga för att samla in hushållens avfall, totalt rör det sig om 115 000 berörda invånare.
– Upphandlingen ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi där vi etablerar oss i Stockholm och Mälardalen. Vi vann upphandlingen om insamling av 70 000 ton papper per år med Pressretur under sommaren 2019 och nu är vi redo att anta utmaningen kring avfallsinsamlingen i Sigtuna, Håbo, Knivsta och Upplands-Bro, säger Kjellåke Fyrgård, VD på Ohlssons.

Ohlssons kommer med anledning av den vunna upphandlingen att anställa ett stort antal nya chaufförer och driftchefer i de aktuella kommunerna.
– Vi har redan beställt ett 20-tal nya renhållningsfordon. Nästa steg är att hitta nya kollegor som är redo att göra detta tillsammans med oss. Vi ser fram emot att få ta över avfallsinsamlingen och bidra till en bättre miljö för och tillsammans med invånarna i kommunerna, säger Joakim Borneus, affärsområdeschef inom renhållning på Ohlssons.

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
manskold_helsida
kkdk_helsida
helsida
ridskola_2020_outsider
nrh
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
swedol_outsider
manskold_outsider
outsider
centrum_sommar_out
kkdk_outsider