moderaterna_riksdag
Foto: Region Örebro län

Oförändrad vaccinering i kommunen

Vaccineringsgraden i kommunen är fortsatt 76 procent efter vecka 44.

centrum_artikel

Vaccineringsbussen finns kvar i Märsta och under torsdagen var det kö för att få ta spruta med vaccin mot covid-19. Andelen vaccinerade ökar trots det bara marginellt. 76 procent har fått en första dos, 70 har fått båda doserna. En stor andel under 40 år är fortsatt ovaccinerade, mer än var tredje i åldersgrupperna 16-17, 18-29 och 30-39 har inte tagit vaccin. De flesta över 50 är dock vaccinerade med minst en dos, klart över 8 av 10 i respektive åldersgrupp.

I länet är det störst andel vaccinerade i Vaxholm och Täby. Sigtuna är kvar som 24:e av 26 kommuner, bara Södertälje och Botkyrka har lägre andel vaccinerade.

Källa: FHM & Newsworthy

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

connys_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

centrum_helsida2020
2020_helsida
mod_helsida
happyhomes_sommar2020
handbollsskola
defacto_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
moderat_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh