moderaterna_panorama
Foto: Region Örebro län

Oförändrad vaccinering i kommunen

Vaccineringsgraden i kommunen är fortsatt 76 procent efter vecka 44.

Vaccineringsbussen finns kvar i Märsta och under torsdagen var det kö för att få ta spruta med vaccin mot covid-19. Andelen vaccinerade ökar trots det bara marginellt. 76 procent har fått en första dos, 70 har fått båda doserna. En stor andel under 40 år är fortsatt ovaccinerade, mer än var tredje i åldersgrupperna 16-17, 18-29 och 30-39 har inte tagit vaccin. De flesta över 50 är dock vaccinerade med minst en dos, klart över 8 av 10 i respektive åldersgrupp.

I länet är det störst andel vaccinerade i Vaxholm och Täby. Sigtuna är kvar som 24:e av 26 kommuner, bara Södertälje och Botkyrka har lägre andel vaccinerade.

Källa: FHM & Newsworthy

liber_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

marinan_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider