center_pan21
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun

Oförändrad skatt senaste fem åren

Sigtuna kommun hör till en av kommunerna som går emot trenden och inte höjt sin skatt de senaste fem åren: - Med nuvarande läge och osäkerhet pga Corona ser jag just nu inga möjligheter att sänka skatten 2022, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_artikel

Sigtuna kommun skattesats är densamma 2021 som 2016, den har dock hört till en av länets högsta i många år. Den borgerliga kommunledningen har inte höjt skatten under sin tid och aviserat en sänkning när det är möjligt i framtiden. Av 290 kommuner i landet så sänker elva kommuner och nio höjer enligt Statistiska centralbyrån. På fem år har dock 146 av kommunerna höjt sin kommunalskatt, femton av dessa har höjt över en procentenhet sedan 2016. I länet har 17 av 26 kommuner samma skattesats under fem år.

Sigtunas skattesats inklusive regionskatten är 32,08 procent. Rikssnittet är 32,27 procent.
– Vi har hela tiden sagt att när vi stabiliserat ekonomin och välfärden tillförts tillräckliga resurser, då kommer vi sänka skatten om det finns utrymme för det, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Holst ser ingen stor sannolikhet att det blir sänkt skatt under nuvarande mandatperiod på grund av effekterna av coronakrisen.
– Jag har faktiskt precis just nu startat upp arbetet med budget för 2022 genom att sätta planeringen för budgetarbetet nästa år. Vi får återkomma om eventuella skattesänkningar. Men som sagt, det är inte troligt för 2022.

centrum_helsida2020
flygskola_helsida
oppethus_helsida
mp_host_helsida
julmarknad_helsida
connys_helsida
2020_helsida
helsida_var2021
dack-helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

dack-outsider
mp-outsider
swedol_outsider
oppethus_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
flygskolan_outsider
julmarknad_outsider