defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun

Oförändrad skatt senaste fem åren

Sigtuna kommun hör till en av kommunerna som går emot trenden och inte höjt sin skatt de senaste fem åren: - Med nuvarande läge och osäkerhet pga Corona ser jag just nu inga möjligheter att sänka skatten 2022, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_artikel

Sigtuna kommun skattesats är densamma 2021 som 2016, den har dock hört till en av länets högsta i många år. Den borgerliga kommunledningen har inte höjt skatten under sin tid och aviserat en sänkning när det är möjligt i framtiden. Av 290 kommuner i landet så sänker elva kommuner och nio höjer enligt Statistiska centralbyrån. På fem år har dock 146 av kommunerna höjt sin kommunalskatt, femton av dessa har höjt över en procentenhet sedan 2016. I länet har 17 av 26 kommuner samma skattesats under fem år.

Sigtunas skattesats inklusive regionskatten är 32,08 procent. Rikssnittet är 32,27 procent.
– Vi har hela tiden sagt att när vi stabiliserat ekonomin och välfärden tillförts tillräckliga resurser, då kommer vi sänka skatten om det finns utrymme för det, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Holst ser ingen stor sannolikhet att det blir sänkt skatt under nuvarande mandatperiod på grund av effekterna av coronakrisen.
– Jag har faktiskt precis just nu startat upp arbetet med budget för 2022 genom att sätta planeringen för budgetarbetet nästa år. Vi får återkomma om eventuella skattesänkningar. Men som sagt, det är inte troligt för 2022.

defacto_helsida
centrum_helsida2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

2020_helsida
meko_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_out
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys