center_pan21
Odensala bygdegårdFoto: Privat/Facebook

Odensalabor: Bygdegården förfaller

Odensala bygdegårds öde engagerar: - Den förfaller sedan Sigtuna kommun tog över, skriver en odensalabo i ett uppmärksammat Facebookinlägg.

centrum_artikel

Odensala bygdegård förfaller menar en odensalabo som i lagt ut ett inlägg på Facebook. Inlägget har fått stor spridning bland odensalabor och andra i kommunen. Odensalabon skriver att sedan Sigtuna kommun tog över den gamla bygdegården och Odensala fick en ny kombinerad bygdegård/gymnastikhall så har den gamla bara stått och förfallit.
– Jag har haft kontakt med berörda personer på kommunen under 2 års tid för att försöka rädda den och slippa se den förfalla mer och mer varje år som går. Det är ett hån mot alla släktingar vars förfäder som skänkte material eller arbete för att uppföra den, skriver Odensalabon.

Förslaget från odensalabon är att den köps tillbaka av odensalabor för en krona och att den rustas upp. Sigtuna kommun skriver i ett mail till märsta.nu att Bygdegården redan var i dåligt skick när den togs över och att man genomfört löpande underhåll för att skydda fastigheten.
– Det som händer nu är att vi ser över hela området runt gården och utreder både bygdegårdens funktion och omkringliggande mark som ägs av kommunen, uppger Karin Stener, kommunikationsansvarig.

 

connys_helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

2020_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

helsida_var2021
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

bostad_helsida
vaccin
happyhomes_sommar2020
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
bostad_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_out
vaccin-outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh