panorama_centrum
Odensala bygdegårdFoto: Privat/Facebook

Odensalabor: Bygdegården förfaller

Odensala bygdegårds öde engagerar: - Den förfaller sedan Sigtuna kommun tog över, skriver en odensalabo i ett uppmärksammat Facebookinlägg.

Odensala bygdegård förfaller menar en odensalabo som i lagt ut ett inlägg på Facebook. Inlägget har fått stor spridning bland odensalabor och andra i kommunen. Odensalabon skriver att sedan Sigtuna kommun tog över den gamla bygdegården och Odensala fick en ny kombinerad bygdegård/gymnastikhall så har den gamla bara stått och förfallit.
– Jag har haft kontakt med berörda personer på kommunen under 2 års tid för att försöka rädda den och slippa se den förfalla mer och mer varje år som går. Det är ett hån mot alla släktingar vars förfäder som skänkte material eller arbete för att uppföra den, skriver Odensalabon.

Förslaget från odensalabon är att den köps tillbaka av odensalabor för en krona och att den rustas upp. Sigtuna kommun skriver i ett mail till märsta.nu att Bygdegården redan var i dåligt skick när den togs över och att man genomfört löpande underhåll för att skydda fastigheten.
– Det som händer nu är att vi ser över hela området runt gården och utreder både bygdegårdens funktion och omkringliggande mark som ägs av kommunen, uppger Karin Stener, kommunikationsansvarig.

 

nationaldag_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

liber_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

2020_helsida
helsida
logistik_sigtuna_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
nationaldag_out
mp_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
connys