bostadsformedling
Hyrorna på andrahandsmarknaden har gått upp rejält i kommunen på bara några månader. Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Ockerhyror på andrahandsmarknaden

Ockerhyror i Sigtuna kommun? Av de senaste utlagda objekten på Blocket Bostad går det att få ett rum i en lägenhet från 4000 kronor i månaden och hyror upp till 13 000 kronor i månaden förekommer för en trea.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade igår om hur det hyrs ut svarta kontrakt i kommunen. Utan bostadsbolagens tillstånd är risken stor att både luras och utsättas kastas ut på gatan med kort varsel. Två familjer som märsta.nu varit i kontakt med hyrde svart och nu har personen som innehar kontraktet vräkts.

Blocket Bostad är en av förmedlarna till bostäder i hela landet. Vid en sökning på Sigtuna kommun framkommer att priser för rum i redan bebodd lägenhet kan variera mellan 4000-6000 kronor. Det förekommer hyror på 8200 kronor/månad för en tvåa och 13 500 kronor/månad för en trea. Så sent som i januari i år rapporterade märsta.nu om att snitthyrorna i kommunen via Blocket gått upp med 2000 kronor/månaden.

Snittpriset för en etta ska vara 5300 kr/mån, en tvåa 9000 kr/mån och en trea 9300 kr/mån. I ett uttalande från SigtunaHem står det att andrahandsuthyrningen är ett problem som växer i takt med att bostadsbristen ökar:
– Dels är det ett samhällsproblem där en grupp människor tjänar svarta pengar genom att hyra ut till ockerhyror. För oss på SigtunaHem är det också ett problem eftersom okända människor flyttar ut och in i lägenheterna, vilket skapar otrygghet för övriga hyresgäster.

 

studeravidare_helsida
marina_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

centrum_helsida2020
2020_helsida
speedy_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
defacto_helsida
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
marina_outsider