defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Oavgjort för Skånela mot Aranäs

Skånela spelade 26-26 mot Aranäs i Vikingahallen på söndagen: - Det är blandade känslor, konstaterade tränare Jimmy Karlsson efteråt.

centrum_artikel

Skånela tog emot Aranäs i Vikingahallen och det bjöds på en klang och jubelföreställning i första då Skånela ledde med 17-16. Skånela ledde största delen av halvleken men lyckades aldrig rycka åt sig mer än tvåmålsledning. Andra blev av förklarliga skäl mer återhållsam:
– Vi gick in för att inte släppa in fler mål i andra, de gör väl samma sak, de vann den med 10-9 eller vad det nu var, analyserade Jimmy Karlsson efteråt.

Aranäs ledde en ett tag i andra med fyra bollar, 19-23, men Skånela kom ikapp till 24-24 och hade 26-25 med 3.23 kvar att spela. Aranäs kvitterade kort därpå och sista tre minuterna blev mållösa. Även om Aranäs hade chans att avgöra då Skånela hade en man mindre och bollen i gästernas ägo. Som matchen slutade så var Jimmy Karlsson nöjd med poängen
– En poäng är bättre än noll. Vi har hög kapacitet i gruppen men går på för få spelare, då blir det lättare att läsa av oss. Det var svårt att vara hundraprocentig framåt och bra bakåt, summerade Karlsson

Målen
Ladan 9, Pewik 5, Wallin 4, Nielsen 2, Lindberg 2, Sjölin, Östling, Lennernäs, Näslund

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

2020_helsida
connys_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
sigtunastad_helsida

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider