centrum_panorama2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Oavgjort för Skånela i derbyt

Skånela fick en mardrömsstart mot AIK men svarade för en stark upphämtning och var bara sekunder från seger.

AIK ledde klart i första halvlek i Vikingahallen, ett tag med fem poäng men i paus med tre, 13.10. Skånela vaknade dock till liv i andra och gick ikapp efter 12 minuter, minuten senare var man förbi. Man ledde även inför slutminuterna med 26-24 men AIK fick sista ordet med två mål sista 1.05.

Skånelas tränare Jimmy Karlsson var dock mycket upprörd efteråt, detta på grund av att man drabbades av en utvisning och att domarna valde att lyfta armen kort efter att Skånela satt igång spelet då det återstod ca 30 sekunder. Det innebar att Skånela tvingades gå till avslut:
– Vi tar fem passningar innan det tar upp armen, det är avgörande och fel, de tar upp den av ingen anledning, sa Karlsson.

Karlsson konstaterar att man inte är med första kvarten men sista 45 gör man en bra match och han tycker att läget är under kontroll. Förvisso bränner man tre straffar och slarvar i en del avgörande lägen.

Veteranen Iris Ganibegivic menar att det var för mycket adrenalin i inledningen.
– Dt var för mycket fokus på fajter. Vi var inte på plats, gav gav inte sista procenten. sista 40-45 var vi på plats. Men domarna valde att vara i centrum i slutet, sa Ganiegovic som även gillade sin nya veteranroll i laget.

Målen
Pewik 7, Näslund 6, Ganibegovic 5, Sjölin 2, Östling 2, Lindberg 2, Ladan 2

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

festspec_corona_helsida
coronakrisen

Klart: Seriestarten skjuts upp

Fotboll Coronakrisen slår till mot den lokala fotbollen, alla serier för barn och ungdomar skjuts upp och seniorsäsongen startar i mitten av juni.

defacto_helsida

Veteranen förlänger

Handboll Veteranen Anna Nygårds förlänger kontraktet med Skånela: - Anna är ju lite av ryggraden i laget, säger tränare Fredrik Söderberg Warnheim.

marina_helsida

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

coronakrisen

Fotbollsklubben stänger ner

Fotboll Fotbollsklubben FC Arlanda stänger ner all verksamhet både för barn och unga samt vuxna: - Vi måste göra vårt för att stoppa smittspridningen i samhället, säger styrelseledamoten Aleksander Iskandar.

speedy_helsida
EXTRA

Supertalangen stannar kvar

Handboll Skånelas supertalang Simon Lindberg stannar kvar i laget:- Det ska bli mycket kul att vara en av spelarna i Skånelas trupp nästa säsong, säger Lindberg i ett uttalande.

2020_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Inget kval för Skånela

Handboll Skånelas säsong slutar i moll, på fredagen lämnade Svenska Handbollförbundet besked om att det inte blir något kval till ligan.

ridskola2020_helsida
happy_homes_mars

SBRF mötte Lagga

Ridning Sigtunabygdens Ryttarförening har haft en utbytestävling hos Lagga fältrittklubb: - Efter en jämn kamp mellan Sigtunabygdens Ryttarförening och Lagga fältrittklubb tog Sigtuna hem lagvinsten denna omgång.

sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
nrh
marina_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider