moderat_jul_nyar
Blomstervägen 3 har fått nytt takFoto: SigtunaHem
Här brinner bostadshuset i början av juni 2018Foto: Magnus Granhagen

Nytt tak på brandhärjat hus

För över ett år sedan förstördes ett bostadshus på Blomstervägen i en brand, nu har taket lagts på och återflytt sker i höst.

I samband med en brand i början av juni 2018 förstördes bostadshuset Blomstervägen 3 i Steningehöjden. Ett omfattande renoveringsarbete har pågått sedan dess, man har kommit lång i arbetet och i mitten av juni monterades taket på av SigtunaHems entreprenör. Samtidigt har väderskyddet plockats ner enligt SigtunaHem. Huset kommer att vara helt klart för återflytt i oktober-november i år.

defacto_helsida
teatergrillen_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

happyhomes_2019
centrum_helsida2020
colorama_jul

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

sigtunavatten_standard
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

teatergrillen_outsider
connys
nrh