stationshusen
Foto: Daniel Iskandar

Nytt system för insamling införs med start i oktober

Med start i oktober och tre månader framåt kommer det nya fyrfackssystemet för avfallsinsamling att införas.

centrum_artikel

I våras meddelade Sigtuna Vatten och Renhållning att de ska ta bort dagens två-kärlssystem för avfallsinsamling. Idag är det ett kärl för övrigt och ett avfall för matavfall. Det nya fyrfackskärlet införs med start i oktober och det kommer att vara en införandeperiod på tre månader där alla kärl i kommunen ska bytas ut hos villor och fritidshus, flerbostadshus påverkas inte. För Sigtuna kommuns del är det planerat byte för november/december.

I kärl ett sorterar du mat, rest, färgade glas, returpapper. Det töms varannan vecka. I kärl 2 sorterar du plast, papper, metall och ofärgat glas. Detta kärl töms 13 gånger per år, alltså var fjärde vecka.

coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

meko_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

centrum_sommar_out
connys
meko_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider