arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Nytt signalsystem införs på E4:an-Ska underlätta vid olyckor

Med start 1:a april kommer ett nytt signalsystem att införas på E4:an.

centrum_pask

E4:an kommer att införa ett nytt signalsystem som ska underlätta vid trafikolyckor eller nödsituationer. Signalsystemet kommer via E4:ans skärmar att visa vilket körfält man får köra i samt vilka som är stängda för trafik. Tanken är att få in en så kallad ”räddningsgata” vid behov. Trafikverket avser testa om det nya systemet fungerar på trafikanter. Att inte följa anvisningar kan innebära att man rapporteras av polisen för trafikbrott. Signalsystemet införs mellan Häggvik-Södertälje.

valsta_utveckling
centrum_pask_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

defacto_helsida
fme_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

happyhomes_2019

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

bonava_helsida
logistik_utbildning

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

colorama_april2

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

ica_pask

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

colorama_april
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
fme_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
bonava_outsider
defacto_outsider