moderater_pan_sommar
Foto: SAS

Nytt SAS-plan trafikerar Arlanda-Toronto

På fredagen har SAS nya rutt till Toronto premiär från Arlanda. Ett nytt Airbus A321 Neo kommer trafikera fyra dagar i veckan.

3:e juni kommer SAS nya flight till Toronto i Kanada att avgå för första gången. Fyra flygningar i veckan sker från Arlanda med nya planet Airbus A321 Long Range.
– Vi är glada över att kunna erbjuda direktlinjer mellan Kanada och Skandinavien och flyga till Toronto med vår nyaste flygplansmodell. Genom att använda A321LR kan vi erbjuda anslutningar till fler delar av världen, och flygplanet är väl lämpat för den skandinaviska marknaden och resmönstren som utvecklats till och från regionen, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef, SAS.
A321 uppges vara ett bränsleeffektiva flygplan som även ger ett bekvämare och hållbarare sätt att resa. Totalt ryms 157 passagerare i tre klasser. I och med lanseringen till Toronto har SAS sju destinationer i USA och Kanada, bland annat Chicago och New York.
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

mp_helsida_april
helsida_sfs
kso_helsida
connys_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

pantamera_avc_helsida
social_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
sfs_out
nrh
pantamera_out
kso-duell_out
outsider_social
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider