defacto_pan2020

Nytt månadsrekord i mars

Två av tre månader i år har genererat nya besöksrekord för märsta.nu. I Mars var det 57 275 unika användare som besökte sidan: - Vi ökar med nästan 10 procent, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör & ansvarig utgivare för märsta.nu.

centrum_artikel

Trots en fin siffra på nära 60 000 unika i januari blev det inget månadsrekord, men februari blev bäst någonsin och nu följde även mars med. Förra årets 52 500 unika toppades med cirka 5000 till och landade på 57 275 stycken. De totala besöken ökade med 2,67 procent till 222 600.
– Det märks att vi når fler och fler, märsta.nu befäster sitt grepp som kommunens ledande nyhetssajt och vi fortsätter leverera nyheter dygnet runt vilket jag tror kommuninvånarna uppskattar, analyserar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Först med rikstäckande nyheter
märsta.nu var först med att rapportera om flera rikstäckande nyheter, bland annat våldtäkten på Lyckostigen och terroristen Mohammed Belkaid som bodde på Tingvalla. Även artikeln om Max i Märsta drog ner mycket trafik:
– Vi har fantastiska läsare som även tipsar oss frekvent vilket bidrar till den hyperlokala journalistiken vi vill förmedla. Det är en sak att säga att man vill rapportera hyperlokalt, en annan att göra det på riktigt och verkligen lyssna på de invånarna som bor i olika kommundelar, fortsätter Iskander.

sigtunastad_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

defacto_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

connys_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider