centrum_panorama2020
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Nytt logistikområde planeras vid Kolsta

Swedavia planerar för ett stort logistikomåde mellan E4:an och den västra landningsbanan.

Mellan E4:an och den västra landningsbanan (intill Kolsta) planeras för ett stort logistikområde på 100 hektar rapporterar Fastighetsvärlden.
– Det är ett område som lämpar sig alldeles utmärkt för verksamhetsfastigheter eftersom det inte är möjligt att bygga bostäder där, säger Stefan Stenberg vd vid Swedavia Real Estate, till Fastighetsvärlden.

Det beräknas röra sig om kring 400-500 000 kvadratmeer lokalyta, mestadels lämpad för logistik. En detaljplan finns redan för större delen av området.
– Det är nu en bra tid för oss att utveckla logistik nära Arlanda. Det börjar bli ganska fullt i Rosersberg i närheten och även i Bro (längs E18) fylls det på snabbt, berättar Stefan Stenberg

En av och påfart söderut behöver byggas till, det finns redan en vid Måby norrut. Swedavia planerar även expansion åt Nybyggethållet.

coronakrisen

Varslad hotellpersonal erbjuds jobb i omsorgen

Näringsliv Choicekedjan med tre hotell i kommunen lånar ut sin personal till omsorgsföretaget Attendo: - Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

marina_helsida
#hålligångsigtunakommun

Johan hjälper oroliga företagare

Näringsliv På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
festspec_corona_helsida
salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happy_homes_mars
speedy_helsida

Så deklarerar du smartast

Ekonomi Nyligen damp deklarationen ner i kommuninvånares brevlådor eller e-brevlådor, Norra Redovisningsbyråns ägare Johan Sandberg ger råd för en smidig deklaration.

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
festspec_corona_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh