defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Nytt logistikområde planeras vid Kolsta

Swedavia planerar för ett stort logistikomåde mellan E4:an och den västra landningsbanan.

Mellan E4:an och den västra landningsbanan (intill Kolsta) planeras för ett stort logistikområde på 100 hektar rapporterar Fastighetsvärlden.
– Det är ett område som lämpar sig alldeles utmärkt för verksamhetsfastigheter eftersom det inte är möjligt att bygga bostäder där, säger Stefan Stenberg vd vid Swedavia Real Estate, till Fastighetsvärlden.

Det beräknas röra sig om kring 400-500 000 kvadratmeer lokalyta, mestadels lämpad för logistik. En detaljplan finns redan för större delen av området.
– Det är nu en bra tid för oss att utveckla logistik nära Arlanda. Det börjar bli ganska fullt i Rosersberg i närheten och även i Bro (längs E18) fylls det på snabbt, berättar Stefan Stenberg

En av och påfart söderut behöver byggas till, det finns redan en vid Måby norrut. Swedavia planerar även expansion åt Nybyggethållet.

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
happyhomes_2019
defacto_helsida
colorama_jul

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

nrh
connys
teatergrillen_outsider