defacto_panorama
Så här de ut på Swedavias nya huvudkontor vid terminalerna. Foto: Pressbild: Wilhelm & Linus-baraBild.se

Nytt huvudkontor för Swedavia på Arlanda

Swedavia har flyttat in i sitt nya huvudkontor intill terminalerna, 530 anställda har installerat sig i de nya lokalerna.

Det nya huvudkontoret ligger intill terminalerna och ska vara ett modernare arbetssätt i ett aktivitetsbaserat kontor där verksamhet från nio olika platser samlats. Miljön ska skapa kreativitet, nätverkande och vara variationsrik.
– Vi ser det inte som ett flyttprojekt. För oss är aktivitetsbaserat ett nytt arbetssätt. På fler öppna ytor
möts vi på ett naturligt vis och utvecklas tillsammans, kommenterar Swedavias förädlingsledare inom HR Malin Nybladh i ett pressmeddelande.

Finns plats för alla
De personliga skrivborden är borta och ny är det gemensamma ytor och arbetsplatser. Beläggningen bland de anställda är 45 procent, därför vore det inte miljö- och kostnadseffektivt att inreda för 100 procent. Men ingen behöver vara orolig för att inte få plats enligt Jessica Einebrant, varumärkes- och designansvarig på Swedavia. Det finns 1000 platser men inte i traditionell utformning utan i varierad arbetsmiljö. Det finns många mötesrum och ytor för samverkan.

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

vuxenutbildning2

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

steningeslottsommar
happy_homes_juli
socialutmarkelse
sportfiskebanner2

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Näringslivslunch i Kulturlänken

Näringsliv Kommunen tappar i olika näringslivsrankingar men i samband med näringslivslunchen som hölls på tisdagen framkom en bild om lönsamma företag med potential för mer.

sigtunavatten_standard
objekt4
outsider_moderat
objekt3
Norra Redovisningshuset
sap_outsider
yearlingsales
veterankraft_standard
outsider_defacto
objekt2
nfc_vinter
val2018
connys
forskontor
vuxentutbildning