defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Nytt Gin från Sigtuna

First Distillery Sigtuna AB, så heter Sigtunas enda och Sveriges förmodligen minsta destilleri som håller till i Wenngarn.

centrum_artikel
Brännvinsstugan på Wenngarn har fått ett nytt tillskott i First Distillery Sigtuna som tillverkar gin både för den lokala marknaden men man siktar även på en lansering på Systembolaget i vår.
– ”Hela tillverkningen är hantverksmässigt utförd och all produktion sker i den forna Brännvinsstugan på Wenngarn i Sigtuna. Vi använder oss uteslutande av svenska leverantörer som alla är ekologiskt certifierade, vilket även vi är! Vi tror på hållbarhet, berättar Andreas Olsen, ordförande och delägare i företaget.
Finns på lokala restauranger och hotell
Inspiration är London Gin, First Gin är liknande med kryddning klassisk gin samt enbär, koriander, äpple och rosmarin. Sedan i januari finns gin-et på lokala restauranger och hotell i Sigtuna stad. Planen är att nå ut till fler restauranger, hotell och barer i Stockholms- och uppsalaområdet under februari. I april vill man lansera på Systembolaget.
– Vi som driver First Distillery Sigtuna AB har en mängd olika kompetenser och vår gemensamma ambition är att First Gin, från kanske Sveriges minsta bränneri, ska vara en riktigt bra, småskalig, hållbar gin till ett juste pris, säger VD och delägare Mattias Eckerman.

Wallenius kan lösa kärnkraftsfrågan

Näringsliv Kärnkraftsfrågan har fått lokal prägel och förra veckan gick politiska företrädare ut för både Miljöpartiet och Kristdemokraterna med utspel. Men den som sitter på framtidens kärnkraftslösning kan vara förre märstabon och vänsterpartisten Janne Wallenius.

ridskola2020_helsida

Foodora etablerar i Märsta

Näringsliv Foodora etablerar i Märsta: - Svenskarna har ett stort behov efter snabba hemleveranser som ökat markant den senaste tiden, och det kan nu den lokala restaurangen eller butiken erbjuda genom oss, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

connys_helsida

Scandinavian XPO är igång

Näringsliv Nu har Scandinavian XPO öppnat upp i Arlandastad. Men på grund av coronapandemin blir det ingen pampig och folklig invigning.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Tre konkurser i kommunen

Näringsliv Konkurserna i kommunen var tre stycken under januari, ett företag med tolv anställda begärdes i konkurs bland annat.

happyhomes_sommar2020

Expertens tips för lyckad e-handel

Näringsliv Jorge Castro från lokala ABS Wheels har i dagarna gästat podcasten ehandelstrender för att prata digital marknadsföring. Journalisten Urban Lindstedt talar varje vecka med Sveriges främsta e-handelsprofiler. Märstabon har under sina år på ABS Wheels ökat sajten från 400 besökare till närmare en kvarts miljon.

2020_helsida

Även Telenor lanserar 5G i Sigtuna

Näringsliv Det är inte bara Tele2 som lanserat 5G i kommunen utan även Telenor: - Det känns grymt att vi är igång med vår ambitiösa utrullningsplan av 5G-nätet som inledningsvis fokuserar främst på större städer och populära sommar- och vinterorter, uppger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige.

defacto_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
connys
nrh
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider