moderaterna_riksdag
Caroline Hammarskjöld föreläser om sin morfars bror Dag HammarskjöldFoto: Pressbild

Nytt försök med Sigtuna World Voice

Sigtuna World Voice som skulle kommit igång förra året men stoppades av coronapandemin planerar återstarten i början av september.

centrum_artikel

Sigtuna Scen och Teater skulle starta med Sigtuna World Voice redan förra året men fick skjuta upp premiären på grund av restriktioner kopplat till pandemin med folksamlingar.
– Det har varit en mycket tuff tid sedan beslutet i november 2020 att förbjuda alla offentliga sammankomster med fler än åtta deltagare. Därför är det glädjande att det nu finns en plan för öppnandet av Sverige så att vi återigen ska kunna erbjuda kulturupplevelser att minnas, säger Sigtuna Scen & Teaters Krister Persson.

Caroline Hammarskjöld är först ut som föreläsare då hon gästar Kulturlänken 9:e september. Caroline morfars bror är Dag Hammarskjöld, generalsekreterare i FN och hittills enda svensk som innehaft posten. Hon kommer prata om hur han gjorde det omöjliga möjligt och hur vi kan lära oss av honom samt inspirera och engagera den nya generationen.
– Vi planerar nu fler föreläsningar i serien Sigtuna World Voice och nästa föreläsare kommer att presenteras i slutet av september, uppger Krister Persson.

connys_helsida
mod_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
handbollsskola
2020_helsida

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

defacto_helsida

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider