center_pan21
Caroline Hammarskjöld föreläser om sin morfars bror Dag HammarskjöldFoto: Pressbild

Nytt försök med Sigtuna World Voice

Sigtuna World Voice som skulle kommit igång förra året men stoppades av coronapandemin planerar återstarten i början av september.

Sigtuna Scen och Teater skulle starta med Sigtuna World Voice redan förra året men fick skjuta upp premiären på grund av restriktioner kopplat till pandemin med folksamlingar.
– Det har varit en mycket tuff tid sedan beslutet i november 2020 att förbjuda alla offentliga sammankomster med fler än åtta deltagare. Därför är det glädjande att det nu finns en plan för öppnandet av Sverige så att vi återigen ska kunna erbjuda kulturupplevelser att minnas, säger Sigtuna Scen & Teaters Krister Persson.

Caroline Hammarskjöld är först ut som föreläsare då hon gästar Kulturlänken 9:e september. Caroline morfars bror är Dag Hammarskjöld, generalsekreterare i FN och hittills enda svensk som innehaft posten. Hon kommer prata om hur han gjorde det omöjliga möjligt och hur vi kan lära oss av honom samt inspirera och engagera den nya generationen.
– Vi planerar nu fler föreläsningar i serien Sigtuna World Voice och nästa föreläsare kommer att presenteras i slutet av september, uppger Krister Persson.

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

defacto_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

mp_host_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
andersojag
centrum_helsida2020
helsida_var2021
eldsjal-helsida
bostad_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Höjda avgifter kan leda til dyrare flyg- och godspriser

Kultur & Nöje Allt fler bolag återstartar på Arlanda och det kommer även in nya aktörer, men Transportstyrelsen tror att det kan bli högre biljettpriser i framtiden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
connys
bostad_outsider
centrum_sommar_out
eldsjal-outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
nrh
andersojag_outsider