moderaterna_panorama
Caroline Hammarskjöld föreläser om sin morfars bror Dag HammarskjöldFoto: Pressbild

Nytt försök med Sigtuna World Voice

Sigtuna World Voice som skulle kommit igång förra året men stoppades av coronapandemin planerar återstarten i början av september.

Sigtuna Scen och Teater skulle starta med Sigtuna World Voice redan förra året men fick skjuta upp premiären på grund av restriktioner kopplat till pandemin med folksamlingar.
– Det har varit en mycket tuff tid sedan beslutet i november 2020 att förbjuda alla offentliga sammankomster med fler än åtta deltagare. Därför är det glädjande att det nu finns en plan för öppnandet av Sverige så att vi återigen ska kunna erbjuda kulturupplevelser att minnas, säger Sigtuna Scen & Teaters Krister Persson.

Caroline Hammarskjöld är först ut som föreläsare då hon gästar Kulturlänken 9:e september. Caroline morfars bror är Dag Hammarskjöld, generalsekreterare i FN och hittills enda svensk som innehaft posten. Hon kommer prata om hur han gjorde det omöjliga möjligt och hur vi kan lära oss av honom samt inspirera och engagera den nya generationen.
– Vi planerar nu fler föreläsningar i serien Sigtuna World Voice och nästa föreläsare kommer att presenteras i slutet av september, uppger Krister Persson.

mp_helsida_april
marinan_helsida
2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
connys_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

ewas_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

defacto_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
moderat_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider