panorama_centrum
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Nya förskolebibliotek invigdes

Växthuset och Silverskattens förskola i Steningehöjden har fått nya bibliotek: - Forskning visar att barn som tidigt möter högläsning får en rik språkutveckling och läsförmågan ökar, som i sin tur främjar barnens utbildning tidigt och på sikt, säger pedagogistan Susanne Sabo Andersson.

Tack vare statsbidrag och många engagerade bland personalen har Silverskatten och Växthusets förskolor fått varsitt bibliotek.
– Forskning visar att barn som tidigt möter högläsning får en rik språkutveckling och läsförmågan ökar, som i sin tur främjar barnens utbildning tidigt och på sikt. Våra bibliotek ger oss verktyg för barns språkande och nu har vi närmare till biblioteken där vi kan låna böcker på svenska, ordlösa böcker där bilderna ger oss möjlighet att skapa andra berättelser än med text samt böcker på olika språk, säger Susanne Sabo Andersson som är pedagogista på förskolan.

Nu har pedagogerna inte bara tillgång till böcker, man får även in nya spel, flanosagor och litteratur som kan vägleda pedagogerna. I måndags samlades pedagogerna för att gå igenom utbudet och provläsa. Nu ska man arbeta för att biblioteket ska bli ett naturligt inslag i den vardagliga miljön för att främja både fina stunder och läsning.
– På vårt område har vi en lokal språkplan och den innehåller en grund för pedagogernas tankar kring miljöer, vardagsprat, litteratur och läsning med mera. Den Centrala språkplanen i kommunen ligger som grund för våra lokala språkplaner, berättar Susanne Sabo Andersson.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

connys_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

logistik_sigtuna_helsida
mp_helsida_april

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
liber_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

retro_helsida
nationaldag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
logistik_outsider
retro_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
nationaldag_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys