defacto_pan2020
Caroline Hammarskjöld föreläser om sin morfars bror Dag Hammarskjöld.Foto: Pressbild

Nytt event om Sigtunas avtryck i världen

Sigtuna Scen och Teater lanserar en föreläsningsserie där sigtunabor som gör avtryck långt utanför kommungränsen medverkar.

centrum_artikel

Sigtuna World Voice heter en ny föreläsningsserie där sigtunabor som gör avtryck internationellt medverkar. Initiativtagare är Sigtuna Scen och teater. Första upplagan går på Kulturlänken 19:e november med Caroline Hammarskjöld. Hon förvaltar arvet efter sin morfars bror Dag Hammarskjöld som bland annat var FN:s generalsekreterare 1953-1961. Caroline är sigtunabo och grundare av Hammarsjköld Inversio.

Caroline strävar efter att tillgängliggöra Dags budskap och vill inspirera och engagera den nya generationen att lära sig av hand ledarskap, mod och integritet.
– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda Carolines unika föreläsning på Kulturlänken. Restriktionerna som drabbar kulturarrangörer i vårt land extremt hårt ger trots allt även möjligheter att finna nya former av arrangemang, säger Krister Persson från arrangerande Sigtuna Scen & Teater.

Evenemanget är coronaanpassat med max 50 deltagare per tillfälle. Kommande evenemang är därefter 10/12 och 14/1. dessa personer uppges vara högaktuella som offentliggörs i november.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
connys_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
nrh
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider