sap_kyrka_pan
Caroline Hammarskjöld föreläser om sin morfars bror Dag Hammarskjöld.Foto: Pressbild

Nytt event om Sigtunas avtryck i världen

Sigtuna Scen och Teater lanserar en föreläsningsserie där sigtunabor som gör avtryck långt utanför kommungränsen medverkar.

Sigtuna World Voice heter en ny föreläsningsserie där sigtunabor som gör avtryck internationellt medverkar. Initiativtagare är Sigtuna Scen och teater. Första upplagan går på Kulturlänken 19:e november med Caroline Hammarskjöld. Hon förvaltar arvet efter sin morfars bror Dag Hammarskjöld som bland annat var FN:s generalsekreterare 1953-1961. Caroline är sigtunabo och grundare av Hammarsjköld Inversio.

Caroline strävar efter att tillgängliggöra Dags budskap och vill inspirera och engagera den nya generationen att lära sig av hand ledarskap, mod och integritet.
– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda Carolines unika föreläsning på Kulturlänken. Restriktionerna som drabbar kulturarrangörer i vårt land extremt hårt ger trots allt även möjligheter att finna nya former av arrangemang, säger Krister Persson från arrangerande Sigtuna Scen & Teater.

Evenemanget är coronaanpassat med max 50 deltagare per tillfälle. Kommande evenemang är därefter 10/12 och 14/1. dessa personer uppges vara högaktuella som offentliggörs i november.

centrum_helsida2020
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

andersojag
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

connys_helsida
mp_host_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
skordedag_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
eldsjal-helsida
coronakrisen

Höjda avgifter kan leda til dyrare flyg- och godspriser

Kultur & Nöje Allt fler bolag återstartar på Arlanda och det kommer även in nya aktörer, men Transportstyrelsen tror att det kan bli högre biljettpriser i framtiden.

kyrkoval_helsida
bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

skordedag_out
nrh
heat_out
kyrkoval_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
kyrka-outsider
eldsjal-outsider
mp-outsider
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider