moderaterna_panorama

Nytt bolag ska utveckla Krogsta/Brista-området

Efter att detaljplanen om Krogsta vunnit laga kraft har markägaren Train Alliance bildat ett gemensamt bolag med Polar Structure AB om att utveckla området.

I helgen rapporterade märsta.nu om att Train Alliance får etablera verksamhetsområde i Krogsta sedan en detaljplan vunnit laga kraft. Bolaget meddelar nu att utveckligen kommer att ske genom ett nybildat bolag där Polar Structure är delägare tillsammans med Train Alliance. Polar är ett svenskt bolag som utvecklar och långsiktigt äger infrastruktur med tydligt fokus på hållbarhet.

Området ska ligga i framkant när det gäller hållbarhet där det ska vara eldrivna fordon vilket innebär att det ska byggas storskalig snabbladdningsinfrastruktur som med hjälp av lokalproducerad el och batterilagring kan skapa skapa ett robust och resurseffektivt system. Man sonderar terrängen för etableringar och avser presentera aktörer under 2022.

logistik_sigtuna_helsida
mp_helsida_april

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

retro_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

connys_helsida
liber_helsida
2020_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

defacto_helsida
helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
retro_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
logistik_outsider