fastbyran_bostad
Spadtag för Aleris trygghetsboende.Foto: Pressbild/Sigtuna stadsängar

Nytt äldreboende klart om ett år

Byggstart har skett för ett nytt trygghetsboende och äldreboende i nya stadsdelen Sigtuna stadsängar.

Det nya trygghets- och äldreboendet ska drivas av Aleris. Deras VD Susanne Ekblom var på plats för att ta spadtaget tillsammans med representanter från Bonava och Sigtuna kommun.
– Om ni anar vad glad jag är och stå här tillsammans med Vectura som vi vet är en långsiktig, seriös aktör på den här marknaden och Aleris på samma sätt. Att få sådana här samarbetspartners till kommunen är mer eller mindre carte blanche. Det är fantastiskt! Så välkomna ska ni vara, sa Karsten Bjärbo (KD) enligt ett pressmeddelande

I Sigtuna kommun råder brist på trygghetsboende för äldre och samtliga parter var glada över att projektet nu är igång. Om allt går som det ska är bygget klart till hösten 2019. Det blir totalt 33 lägenheter o varierande storlek 1:or-3:or.

fastbyran_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

fastbyran_outsider