sommar
Spadtag för Aleris trygghetsboende.Foto: Pressbild/Sigtuna stadsängar

Nytt äldreboende klart om ett år

Byggstart har skett för ett nytt trygghetsboende och äldreboende i nya stadsdelen Sigtuna stadsängar.

marstakalaset_artikel

Det nya trygghets- och äldreboendet ska drivas av Aleris. Deras VD Susanne Ekblom var på plats för att ta spadtaget tillsammans med representanter från Bonava och Sigtuna kommun.
– Om ni anar vad glad jag är och stå här tillsammans med Vectura som vi vet är en långsiktig, seriös aktör på den här marknaden och Aleris på samma sätt. Att få sådana här samarbetspartners till kommunen är mer eller mindre carte blanche. Det är fantastiskt! Så välkomna ska ni vara, sa Karsten Bjärbo (KD) enligt ett pressmeddelande

I Sigtuna kommun råder brist på trygghetsboende för äldre och samtliga parter var glada över att projektet nu är igång. Om allt går som det ska är bygget klart till hösten 2019. Det blir totalt 33 lägenheter o varierande storlek 1:or-3:or.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

happyhomes_2019
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
sommar
kontor_thaifong
sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

arlanda_golf_juli
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
nrh
colorama_april
connys
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider