centrum_jul_panorama
Spadtag för Aleris trygghetsboende.Foto: Pressbild/Sigtuna stadsängar

Nytt äldreboende klart om ett år

Byggstart har skett för ett nytt trygghetsboende och äldreboende i nya stadsdelen Sigtuna stadsängar.

centrum_jul_artikel

Det nya trygghets- och äldreboendet ska drivas av Aleris. Deras VD Susanne Ekblom var på plats för att ta spadtaget tillsammans med representanter från Bonava och Sigtuna kommun.
– Om ni anar vad glad jag är och stå här tillsammans med Vectura som vi vet är en långsiktig, seriös aktör på den här marknaden och Aleris på samma sätt. Att få sådana här samarbetspartners till kommunen är mer eller mindre carte blanche. Det är fantastiskt! Så välkomna ska ni vara, sa Karsten Bjärbo (KD) enligt ett pressmeddelande

I Sigtuna kommun råder brist på trygghetsboende för äldre och samtliga parter var glada över att projektet nu är igång. Om allt går som det ska är bygget klart till hösten 2019. Det blir totalt 33 lägenheter o varierande storlek 1:or-3:or.

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

tp_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
defacto_jul

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

fme_oktober

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

colorama_jul
ica_oktober
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
centrum_jul_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

julbord
trainingpartner_jobb_outsider
connys
greeknight_outsider
tp_outsider
nrh