defacto_pan2020
Valsta simhall, &KonstFoto: Sigtuna kommun
Olov Holst (M)Foto: Sigtuna kommun
Lasse Björling (SfS)Foto: Sigtuna kommun

Nytt aktivitets- och kulturcenter byggs i Valsta

Kommunledningen lanserar planer för ett kultur- och aktivitetscenter där nuvarande Valsta Sim & Sporthall finns.

centrum_artikel

Nu står det klar att gamla simhallen i Valsta rivs under 2021, den nya byggnaden ska bli ett Kultur- och aktivitetscenter. Redan 2010 lanserades idéen om ett aktivitetscenter i Valsta av dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S). Nu är planerna konkreta enligt den borgerliga kommunledningen:
– Tanken är att på platsen för den nedlagda simhallen etablera en mångfacetterad verksamhet som bygger vidare på det framgångsrika ”&Art”. Utöver konst- och kulturverksamhet ska kommunens kontaktcenter och andra rådgivande organ kunna etableras, till exempel ett Trygghetscenter 2.0. Det ska också finnas plats för aktiviteter för barn och unga samt förenings- och föreläsningslokaler. Möjligheterna är många, skriver kommunledningen i ett pressmeddelande.

Centret kommer kallas Valsta2030 & Art. Sedan tidigare har Sigtuna Museums konstprojekt &Art hållit till i simhallen.
– ”Valsta 2030 &Art” är, förutom satsningen på skolor och förskolor, en av de största satsningarna vi gör de kommande åren. Vårt mål är att öka tryggheten i Valsta såväl som i hela kommunen och skapa miljöer där vanliga invånare vill och vågar vistas, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) poängterar att kultur- och fritidsaktiviteter är viktiga för att skapa glädje och trivsel i samhället.
– ”Valsta 2030 &Art” är ett spännande projekt som kommer kunna tillföra mycket för området och för hela kommunen, kommenterar Björling

2020_helsida
ridskola2020_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

centrum_helsida2020
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

connys_helsida
prima_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

meko_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

januari_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

speedy_vinter2020_outsider
moderat_outsider_jan
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
prima_outsider
ridskola_2020_outsider