moderaterna_panorama
Valsta simhall, &KonstFoto: Sigtuna kommun
Olov Holst (M)Foto: Sigtuna kommun
Lasse Björling (SfS)Foto: Sigtuna kommun

Nytt aktivitets- och kulturcenter byggs i Valsta

Kommunledningen lanserar planer för ett kultur- och aktivitetscenter där nuvarande Valsta Sim & Sporthall finns.

Nu står det klar att gamla simhallen i Valsta rivs under 2021, den nya byggnaden ska bli ett Kultur- och aktivitetscenter. Redan 2010 lanserades idéen om ett aktivitetscenter i Valsta av dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S). Nu är planerna konkreta enligt den borgerliga kommunledningen:
– Tanken är att på platsen för den nedlagda simhallen etablera en mångfacetterad verksamhet som bygger vidare på det framgångsrika ”&Art”. Utöver konst- och kulturverksamhet ska kommunens kontaktcenter och andra rådgivande organ kunna etableras, till exempel ett Trygghetscenter 2.0. Det ska också finnas plats för aktiviteter för barn och unga samt förenings- och föreläsningslokaler. Möjligheterna är många, skriver kommunledningen i ett pressmeddelande.

Centret kommer kallas Valsta2030 & Art. Sedan tidigare har Sigtuna Museums konstprojekt &Art hållit till i simhallen.
– ”Valsta 2030 &Art” är, förutom satsningen på skolor och förskolor, en av de största satsningarna vi gör de kommande åren. Vårt mål är att öka tryggheten i Valsta såväl som i hela kommunen och skapa miljöer där vanliga invånare vill och vågar vistas, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) poängterar att kultur- och fritidsaktiviteter är viktiga för att skapa glädje och trivsel i samhället.
– ”Valsta 2030 &Art” är ett spännande projekt som kommer kunna tillföra mycket för området och för hela kommunen, kommenterar Björling

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

connys_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

defacto_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider
connys
marina_outsider