sap_pan
Daniel Guvén
Martina Hurtig på Sigtuna Stearinfabrik
Lilly, Daisy och Axel på Wenngarns Bageri och Café
Daniel Guvén tittar ut över golfbanorna

Nystart på Wenngarn med äventyrsgolf, mat och nöjen

Bröderna Daniel och Filip Guven som äger ZFD Fastigheter tar över Wenngarn och ska utveckla det till en destinationsplats med mängder av aktiviteter: - Det ska vara en plats för familjer men även nöje, restaurang och aktiviteter för alla, säger Daniel Guven.

Daniel och Filip Guven är födda och uppväxta i kommunen. De driver ett stort antal restauranger i Stockholms innerstad inom Brasseriegruppen, bland annat Trattorian och Prinsen. Sedan några år tillbaka har de fastigheter på Wenngarn som de hyr ut. Nyligen förvärvade deras företag ZFD Fastigheter några av fastigheterna som finns på Wenngarn, bland annat Dammstugan och Kulturstallet där det finn bageri och restaurang.
– Vi blev kära i området för att det är så lugnt och harmoniskt, det är som en by med fantastisk natur som lockar och vi vill få kommuninvånare, stockholmare och alla andra i hela landet att komma hit och uppleva både den genuint historiska miljön men även ha en fantastisk rolig dag, säger Daniel Guven.

Öppnar upp på onsdag
På onsdag 1:a juli öppnar Äventyrsgolf upp, en minigolfanläggning, som ska vara en central punkt för nöjet på Wenngarn.
– Det blir en häftig bana precis vid Dammstugan som öppnar samtidigt. Man ska kunna spela och äta god mat, berättar Daniel Guven.

Aktiviteter och handel
Planerna för framtiden är storslagna. Tillsammans med Sisyfosgruppen pågår samtal för utveckling med padelbanor, aktivitetspark, handel, hantverk, bageri, butik och en fotbollsplan. Man har också ett så kallat återbruk där äldre produkter kan byta ägare. En boulebana ska även stå klar inom de närmaste månaderna i anslutning till Dammstugan.

Fler ska flytta in
Även på bostadssidan är tanken att det ska bli fler bostäder och fler invånare till området.
– Intresset är stort för att bo på Wenngarn, vi vill att fler ska flytta hit och bussen kommer även köra längre fram och inte bara till korsningen vid 263:an, fortsätter Daniel Guven.

defacto_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

connys_helsida
helsida_sfs
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

social_helsida
ewas_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

pantamera_avc_helsida

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider_social
nrh
pantamera_out
event_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
sfs_out
connys
ewas_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022