center_pan21
Daniel Guvén
Martina Hurtig på Sigtuna Stearinfabrik
Lilly, Daisy och Axel på Wenngarns Bageri och Café
Daniel Guvén tittar ut över golfbanorna

Nystart på Wenngarn med äventyrsgolf, mat och nöjen

Bröderna Daniel och Filip Guven som äger ZFD Fastigheter tar över Wenngarn och ska utveckla det till en destinationsplats med mängder av aktiviteter: - Det ska vara en plats för familjer men även nöje, restaurang och aktiviteter för alla, säger Daniel Guven.

Daniel och Filip Guven är födda och uppväxta i kommunen. De driver ett stort antal restauranger i Stockholms innerstad inom Brasseriegruppen, bland annat Trattorian och Prinsen. Sedan några år tillbaka har de fastigheter på Wenngarn som de hyr ut. Nyligen förvärvade deras företag ZFD Fastigheter några av fastigheterna som finns på Wenngarn, bland annat Dammstugan och Kulturstallet där det finn bageri och restaurang.
– Vi blev kära i området för att det är så lugnt och harmoniskt, det är som en by med fantastisk natur som lockar och vi vill få kommuninvånare, stockholmare och alla andra i hela landet att komma hit och uppleva både den genuint historiska miljön men även ha en fantastisk rolig dag, säger Daniel Guven.

Öppnar upp på onsdag
På onsdag 1:a juli öppnar Äventyrsgolf upp, en minigolfanläggning, som ska vara en central punkt för nöjet på Wenngarn.
– Det blir en häftig bana precis vid Dammstugan som öppnar samtidigt. Man ska kunna spela och äta god mat, berättar Daniel Guven.

Aktiviteter och handel
Planerna för framtiden är storslagna. Tillsammans med Sisyfosgruppen pågår samtal för utveckling med padelbanor, aktivitetspark, handel, hantverk, bageri, butik och en fotbollsplan. Man har också ett så kallat återbruk där äldre produkter kan byta ägare. En boulebana ska även stå klar inom de närmaste månaderna i anslutning till Dammstugan.

Fler ska flytta in
Även på bostadssidan är tanken att det ska bli fler bostäder och fler invånare till området.
– Intresset är stort för att bo på Wenngarn, vi vill att fler ska flytta hit och bussen kommer även köra längre fram och inte bara till korsningen vid 263:an, fortsätter Daniel Guven.

connys_helsida
helsida_var2021
eldsjal-helsida
defacto_helsida
2020_helsida
andersojag
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
mp-outsider
nrh
connys
eldsjal-outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
andersojag_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider