defacto_pan2020

Nykterhetskontroller i trafiken

Det är nationell trafikvecka hos Polisen och under tisdagen genomfördes kontroller i kommunen utan några anmärkningar.

Denna vecka genomför Polisen Trafikvecka med syfte att uppmärksamma nykterhet.
– När alkohol eller droger är inblandade mångfaldigas risken för en allvarlig eller dödlig trafikolycka. Den som kör onykter utsätter sig själv och andra för stor fara, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen i ett pressmeddelande.

Under 2018 dog 75 personer i alkohol/drogrelaterade trafikolyckor. Därför blir det fokus på nykterhetskontroller. Upptäcks en berusad förare i trafiken så kommer denna att erbjudas kontakt med vården. Kontrollerna i Sigtuna resulterade i noll förare som blåste positivt i sållningsintrsumentet och inga personer saknade heller körkort.

defacto_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

happy_homes_mars
ridskola2020_helsida
2020_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

swedol_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider