centrum_panorama2020
Foto: Genrebild

Nyföretagarcentrum hjälper krisdrabbade företag

Nyföretagarcentrum som finns i bland annat Sigtuna kommun startar upp verksamhet för att hjälpa företag som är drabbade av Coronakrisen.

centrum_artikel

Normalt sett är NyföretagCentrums uppdrag att ge tips och idéer till nya företagare på hur de kan förverkliga sina företagardrömmar. Men i dessa coronatider så lägger man om uppdraget en aning för att bistå företag som slåss för sin överlevnad.

Det nya initiativet heter ”Nyföretagarhjälpen”, där kan företagare få rådgivning online, hjälp att kontakta kunder, kostnadsfria webbinarier, digital fika och anat nätverkande. De förklarar också vad de statliga stödtapketen går ut på och hur man kan söka dem, inte bara på svenska utan även arabiska.

happy_homes_mars
studenten2020_helsida
connys_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

valvet_helsida
marina_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

speedy_helsida
coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

stottasigtuna_helsida
defacto_helsida
kcbygg_helsida
studeravidare_outsider
swedol_outsider
nrh
stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
valvet_outsider
speedy_outsider