center_pan21
Foto: Pressbild/If

Nyföretagandet blomstrade under pandemin

Över 600 nya företag startade i kommunen under pandemin vilket är den högsta siffran på minst tio år.

centrum_artikel

Försäkringsbolaget IF har sammanställt siffror från Tillväxtanalys som visar att det under pandemin startats 606 nya företag i kommunen, bara det första kvartalet i år startades 2145 företag. Den högsta kvartalssiffran på minst tio år. Siffrorna är dock inte unika i kommunen, det verkar vara en rikstrend enligt IF.
– En viktig förklaring är troligen att kravet för aktiekapital för att kunna starta ett aktiebolag sänktes från 50 000 kronor till 25 000 kronor i januari 2020. Minskad tid till sociala aktiviteter och möjlighet att fördela sin arbetstid annorlunda under pandemin kan också ha bidragit, säger Frida Lagergren, som är ansvarig för företagsförsäkringar på If.

Många andra företagskunder hos If har utökat eller lagt om sin verksamhet och blivit mer av mångsysslare. Sigtuna hade den näst största ökningen av nystartade företag i hela länet, störst var uppgången i Österåker med 43 procent, Sigtuna hade en ökning på 36 procent. Av grannkommunerna hade Väsby 17 procent, Bro 11 procent, Vallentuna 14 procent och Norrtälje med 23 procent.

julmarknad_helsida
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
flygskola_helsida
connys_helsida
koppar_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

mp_host_helsida
dack-helsida

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

2020_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
nrh
jul_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
julmarknad_outsider
dack-outsider
flygskolan_outsider
koppar_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider