centrum_panorama2020
Birgitta Pettersson har gjort sina första arbetsdagar Foto: Sigtuna kommun

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

centrum_artikel

I somras blev det klart med att Birgitta Pettersson blir ny kommundirektör efter tf Christer Wikström. Dessförinnan var det Ulf Bergh som hade tjänsten som högste ansvarig tjänsteman. Pettersson blir ytterst den som är ansvarig för att kommunens mål om att vara den kommun i landet som är bäst att bo, verka och leva i.
– Vi har potentialen, den här kommunen sticker ut och har fantastiska möjligheter. Jag drivs av att skapa förutsättningar för att utveckla vår kommun ihop med politiken.

Ett dilemma som finns och som Birgitta identifierat är att många inte känner till att Sigtuna kommun är mer än Sigtuna. I samband med att det blev klart med jobbet var det många som trodde att det var enbart Sigtuna som omfattades. De hade ingen aning om att Märsta, Rosersberg och Arlanda hör till kommunen.
– Det fick mig att reflektera över hur okänd vår kommun ändå är. Vi har ju så ofantligt mycket att erbjuda och en enorm mångfald.

2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida
happy_homes_mars
salong_elisabeth_helsida
aretslarling
teatergrillen_helsida
sportlov_sigtuna
connys
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh