bostadsformedling
Foto: Pressbild/Lernia

Nyanlände Andre gick från praktikant till anställd

Märstabon Andre Ward gick från praktikant på pizzeria till fast anställning som lagerarbetare tack vare en app som utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia tagit fram.

centrum_artikel

Lernia har tagit fram en app i syfte att guida fler nyanlända till jobb utbildning. En av de som fick jobb via Lernia är märstabon Andre Ward som praktiserade på pizzeria. Nu har han fast jobb på lager.
– Det finns många personer som gjort inspirerande resor i sin väg att etablera sig och få jobb i Sverige. Vi vill med appen visa på olika vägar och inspirera fler nyanlända att lyckas etablera sig på den svenska arbetsmarknaden, säger Sandra Salzer, projektledare för appen.

Jobbade som blombud 
Andre Ward har bara varit i Sverige i fyra år, han kom hit från Syrien. Under sina år har han haft en mängd jobb, utöver i pizzeria även som blombud och pizzautkörare. Genom Lernias app fick han berätta om sina framtidsplaner och han får hjälp med språket. Han kommer nu att hjälpa andra som var i hans läge till jobb och utbildning genom appen.
– Jag tycker inte man ska hänga upp sig för mycket på ett CV, idag får du jobb mycket tack vare ditt nätverk och dina kontakter, säger Andre Ward.

2020_helsida
defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
helsida_sommarlov
ridskola_2020_outsider
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out