defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Nyanlända lämnar länet med tidbegränsade kontrakt

Tidsbegränsade bostäder riskerar att få nyanlända att lämna länet, det visar en ny rapport från Länsstyrelsen.

centrum_artikel

Flera kommuner i länet har uppmärksammats för att de gett nyanlända tidsbegränsade hyreskontrakt, bland dessa finns Sigtuna kommun. Nu visar en rapport från Länsstyrelsen att tidsbegränsade kontrakt riskerar att få de nyanlända att flytta från länet rapporterar SVT Stockholm:
-Tidsbegränsade kontrakt får inte bara konsekvenser för känslan av tillhörighet och trygghet. I kombination med långa bostadsköer och en utsatt andrahandsmarknad leder de till att många nyanlända inte kan bo kvar och kanske tvingas söka sig till andra kommuner där förutsättningarna för etablering inte är lika bra, säger Annelie Rostedt, utvecklingsledare på Länsstyrelsen, till SVT Stockholm.

Enligt Bosättningslagen ska alla kommuner ta emot ett visst antal nyanlända personer med uppehållstillsånd, dock finns det ingen lag för hur länge en kommun ska kunna erbjuda boende.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
connys
nrh
vardcentral_outsider