moderaterna_riksdag
Kommunen får fler LOV-områden där vakter kan avvisa, avlägsna eller omhänderta personer. Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Nya vaktområden i kommunen – Prio på Valsta och Sätuna

Kommunen meddelar att ordningsvakter kommer att finnas i Valsta Centrum, Södergatan/Stationsgatan och kring Sätuna torg sju dagar i veckan efter att Polisen beviljat ytterligare LOV-områden.

centrum_artikel

Polisen har beviljat ytterligare LOV-områden i kommunen (Lagen om ordningsvakter). Som en del i trygghetsarbetet kommer dessa ordningsvakter att finnas ute på punktmarkerade platser sju dagar i veckan. Det rör sig främst om Valsta Centrum med omnejd, Stationsgatan/Södergatan och Sätuna torg.

Polisresurser räcker inte till
I ett pressmeddelande från kommunen framgår att Polismyndigheten beviljat LOV-områden för att de polisiära resurserna är begränsade och avdelade för andra mer prioriterade polisuppgifter samtidigt som det från allmän synpunkt är av betydelse att ordningsvakter förordnas på platsen. Ordningsvakten har större befogenheter än en trygghetsväktare till att upprätthålla allmän ordning. Denna kan avvisa, avlägsna och omhänderta personer.

”Unga män har tagit över”
Från och med idag 2:a maj träder LOV-områdena i kraft och ordningsvakterna har befogenhet att agera sju dagar i veckan:
– Prio ett är Valsta Centrum där många upplever en otrygghet på grund av ordningsstörningar och brottslighet som till stor del begås av unga män och ungdomar som mer eller mindre tagit över centrum. Tillsättningen av ordningsvakter ser vi som en del av flera insatser som kommer bidra till att öka vuxennärvaron och få till en mix av människor för att göra centrumet tryggt och säkert, säger Andreas Kagg Stenmalm, säkerhetssamordnare i Sigtuna kommun.

dack-helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

oppethus_helsida
2020_helsida
julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020
flygskola_helsida
centrum_helsida2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

connys_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
connys
nrh
mp-outsider
flygskolan_outsider
oppethus_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
julmarknad_outsider
centrum_sommar_out