centrum_panorama2020
Kommunen får fler LOV-områden där vakter kan avvisa, avlägsna eller omhänderta personer. Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Nya vaktområden i kommunen – Prio på Valsta och Sätuna

Kommunen meddelar att ordningsvakter kommer att finnas i Valsta Centrum, Södergatan/Stationsgatan och kring Sätuna torg sju dagar i veckan efter att Polisen beviljat ytterligare LOV-områden.

centrum_artikel

Polisen har beviljat ytterligare LOV-områden i kommunen (Lagen om ordningsvakter). Som en del i trygghetsarbetet kommer dessa ordningsvakter att finnas ute på punktmarkerade platser sju dagar i veckan. Det rör sig främst om Valsta Centrum med omnejd, Stationsgatan/Södergatan och Sätuna torg.

Polisresurser räcker inte till
I ett pressmeddelande från kommunen framgår att Polismyndigheten beviljat LOV-områden för att de polisiära resurserna är begränsade och avdelade för andra mer prioriterade polisuppgifter samtidigt som det från allmän synpunkt är av betydelse att ordningsvakter förordnas på platsen. Ordningsvakten har större befogenheter än en trygghetsväktare till att upprätthålla allmän ordning. Denna kan avvisa, avlägsna och omhänderta personer.

”Unga män har tagit över”
Från och med idag 2:a maj träder LOV-områdena i kraft och ordningsvakterna har befogenhet att agera sju dagar i veckan:
– Prio ett är Valsta Centrum där många upplever en otrygghet på grund av ordningsstörningar och brottslighet som till stor del begås av unga män och ungdomar som mer eller mindre tagit över centrum. Tillsättningen av ordningsvakter ser vi som en del av flera insatser som kommer bidra till att öka vuxennärvaron och få till en mix av människor för att göra centrumet tryggt och säkert, säger Andreas Kagg Stenmalm, säkerhetssamordnare i Sigtuna kommun.

connys_helsida
stottasigtuna_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

valvet_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
happy_homes_mars
studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
valvet_outsider
studenten2020_outsider
nrh
stottasigtuna_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
kcbygg_outsider