centrum_host
Dagens tåg på UppsalapendelnFoto: Arkivbild

Nya tåg på Uppsalapendeln

Tågflottan mellan Uppsala-Stockholm ska moderniseras samband med att SJ satsar 30 miljarder på nya tåg.

centrum_farsdag_artikel

SJ köper in 30 nya tåg för omkring tre miljarder kronor i Mälardalen vilket inkluderar Uppsalapendeln mellan Uppsala-Stockholm med stopp i Märsta/Arlanda.
– Tågresandet ökar och därmed viljan att resa med oss. Som det ser ut i dag kan vi inte möta den efterfrågan som finns, och det är därför som vi genomför den här satsningen, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ, till SVT Uppsala.

De nya tågen kommer att vara modernare och fräschare och de gamla tågen är gamla och slitna. De kommer även att rymma fler passagerare. Fler resenärer kommer att få plats i samband med varje avgång, inget pekar på att investeringen leder till ökade biljettpriser. De nya tågen kommer också att ha högre driftsäkerhet vilket är positivt för punktligheten. 2023 väntas de nya tågen tas i drift.

centrum_farsdag
happyhomes_2019
fme_oktober

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

greeknighthelsida
sigtunavatten_standard
defacto_mustach_helsida
ica_oktober
colorama_april2
nrh
connys
greeknight_outsider