defacto_pan
Dagens tåg på UppsalapendelnFoto: Arkivbild

Nya tåg på Uppsalapendeln

Tågflottan mellan Uppsala-Stockholm ska moderniseras samband med att SJ satsar 30 miljarder på nya tåg.

marstakalaset_artikel

SJ köper in 30 nya tåg för omkring tre miljarder kronor i Mälardalen vilket inkluderar Uppsalapendeln mellan Uppsala-Stockholm med stopp i Märsta/Arlanda.
– Tågresandet ökar och därmed viljan att resa med oss. Som det ser ut i dag kan vi inte möta den efterfrågan som finns, och det är därför som vi genomför den här satsningen, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ, till SVT Uppsala.

De nya tågen kommer att vara modernare och fräschare och de gamla tågen är gamla och slitna. De kommer även att rymma fler passagerare. Fler resenärer kommer att få plats i samband med varje avgång, inget pekar på att investeringen leder till ökade biljettpriser. De nya tågen kommer också att ha högre driftsäkerhet vilket är positivt för punktligheten. 2023 väntas de nya tågen tas i drift.

marstakalas_helsida
colorama_april2
ica_valsta_choklad

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

miljopris_helsida

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

sommar_centrum
happyhomes_2019

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

defacto_helsida
arlanda_golf_juli

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

connys
sportfiske_sommar
nrh
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
defacto_outsider