defacto_pan2020
Dagens tåg på UppsalapendelnFoto: Arkivbild

Nya tåg på Uppsalapendeln

Tågflottan mellan Uppsala-Stockholm ska moderniseras samband med att SJ satsar 30 miljarder på nya tåg.

centrum_artikel

SJ köper in 30 nya tåg för omkring tre miljarder kronor i Mälardalen vilket inkluderar Uppsalapendeln mellan Uppsala-Stockholm med stopp i Märsta/Arlanda.
– Tågresandet ökar och därmed viljan att resa med oss. Som det ser ut i dag kan vi inte möta den efterfrågan som finns, och det är därför som vi genomför den här satsningen, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ, till SVT Uppsala.

De nya tågen kommer att vara modernare och fräschare och de gamla tågen är gamla och slitna. De kommer även att rymma fler passagerare. Fler resenärer kommer att få plats i samband med varje avgång, inget pekar på att investeringen leder till ökade biljettpriser. De nya tågen kommer också att ha högre driftsäkerhet vilket är positivt för punktligheten. 2023 väntas de nya tågen tas i drift.

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida
2020_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

sportlov_sigtuna

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

happyhomes_2019
connys_helsida
defacto_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
connys
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider