defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Nya rutiner för att skapa tryggare bostadsområden

Förra veckan rapporterade märsta.nu om att polisen uppmanar boende att anmäla svarthyra om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning, nu inför kommunen nya rutiner i bostadsområdena.

centrum_artikel

Polisen uppmanade förra veckan allmänhet att höra av sig om de misstänker olovlig andrahandsuthyrning. Detta för att olovlig uthyrning kan vara en del av kriminalitet.

Nu inför kommunen rutiner för att stävja olovlig uthyrning eller andra kriminella verksamheter i bostadsområdena, det gäller även ordningsstörning. Rutinerna har kommunicerats ut till fastighetsägare för både privata bostäder och kommersiella lokaler:
– Vi såg att det fanns ett stort behov av en sådan här rutin utifrån det vi sett och uppmärksammat när det gäller problembilder kring kriminalitet i fastigheter, säger Per Ehrengren, säkerhetsstrateg på trygghetsenheten och den som tagit fram fastighetsrutinen, till kommunens hemsida.

Fastighetsägare kan med hjälp av rutinen vidta åtgärder som minskar risk för att kriminell verksamhet ska kunna fortgå i fastigheten. Det gäller specifikt uthyrning av andrahandslägenheter och andrahandskontrakt enligt per Ehrengren. Om man upptäcker problem inom sitt fastighetsbestånd ska man kunna agera utifrån rutinerna. Rutinen har även gått ut på remiss i olika nätverk i kommunen, även polis och brandkår är involverade.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
januari_helsida
centrum_helsida2020
prima_helsida
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
meko_helsida
connys_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

defacto_helsida
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys
meko_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan
sigtuna_vatten_outsider
prima_outsider