centrum_panorama2020
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Nya rutiner för att skapa tryggare bostadsområden

Förra veckan rapporterade märsta.nu om att polisen uppmanar boende att anmäla svarthyra om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning, nu inför kommunen nya rutiner i bostadsområdena.

Polisen uppmanade förra veckan allmänhet att höra av sig om de misstänker olovlig andrahandsuthyrning. Detta för att olovlig uthyrning kan vara en del av kriminalitet.

Nu inför kommunen rutiner för att stävja olovlig uthyrning eller andra kriminella verksamheter i bostadsområdena, det gäller även ordningsstörning. Rutinerna har kommunicerats ut till fastighetsägare för både privata bostäder och kommersiella lokaler:
– Vi såg att det fanns ett stort behov av en sådan här rutin utifrån det vi sett och uppmärksammat när det gäller problembilder kring kriminalitet i fastigheter, säger Per Ehrengren, säkerhetsstrateg på trygghetsenheten och den som tagit fram fastighetsrutinen, till kommunens hemsida.

Fastighetsägare kan med hjälp av rutinen vidta åtgärder som minskar risk för att kriminell verksamhet ska kunna fortgå i fastigheten. Det gäller specifikt uthyrning av andrahandslägenheter och andrahandskontrakt enligt per Ehrengren. Om man upptäcker problem inom sitt fastighetsbestånd ska man kunna agera utifrån rutinerna. Rutinen har även gått ut på remiss i olika nätverk i kommunen, även polis och brandkår är involverade.

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

centrum_helsida2020
happyhomes_50
teatergrillen_helsida
defacto_helsida
oppethus_helsida
connys_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_outsider
nrh
teatergrillen_outsider
connys