bostadsformedling
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Nya rutiner för att skapa tryggare bostadsområden

Förra veckan rapporterade märsta.nu om att polisen uppmanar boende att anmäla svarthyra om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning, nu inför kommunen nya rutiner i bostadsområdena.

centrum_artikel

Polisen uppmanade förra veckan allmänhet att höra av sig om de misstänker olovlig andrahandsuthyrning. Detta för att olovlig uthyrning kan vara en del av kriminalitet.

Nu inför kommunen rutiner för att stävja olovlig uthyrning eller andra kriminella verksamheter i bostadsområdena, det gäller även ordningsstörning. Rutinerna har kommunicerats ut till fastighetsägare för både privata bostäder och kommersiella lokaler:
– Vi såg att det fanns ett stort behov av en sådan här rutin utifrån det vi sett och uppmärksammat när det gäller problembilder kring kriminalitet i fastigheter, säger Per Ehrengren, säkerhetsstrateg på trygghetsenheten och den som tagit fram fastighetsrutinen, till kommunens hemsida.

Fastighetsägare kan med hjälp av rutinen vidta åtgärder som minskar risk för att kriminell verksamhet ska kunna fortgå i fastigheten. Det gäller specifikt uthyrning av andrahandslägenheter och andrahandskontrakt enligt per Ehrengren. Om man upptäcker problem inom sitt fastighetsbestånd ska man kunna agera utifrån rutinerna. Rutinen har även gått ut på remiss i olika nätverk i kommunen, även polis och brandkår är involverade.

connys_helsida
helsida_sommarlov
studeravidare_helsida
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
defacto_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

happyhomes_sommar2020
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

sigtunahem_sokbostad
centrum_sommar_out
swedol_outsider
outsider_sommarlov
nrh
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider