center_pan21
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Nya rutiner för att skapa tryggare bostadsområden

Förra veckan rapporterade märsta.nu om att polisen uppmanar boende att anmäla svarthyra om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning, nu inför kommunen nya rutiner i bostadsområdena.

centrum_artikel

Polisen uppmanade förra veckan allmänhet att höra av sig om de misstänker olovlig andrahandsuthyrning. Detta för att olovlig uthyrning kan vara en del av kriminalitet.

Nu inför kommunen rutiner för att stävja olovlig uthyrning eller andra kriminella verksamheter i bostadsområdena, det gäller även ordningsstörning. Rutinerna har kommunicerats ut till fastighetsägare för både privata bostäder och kommersiella lokaler:
– Vi såg att det fanns ett stort behov av en sådan här rutin utifrån det vi sett och uppmärksammat när det gäller problembilder kring kriminalitet i fastigheter, säger Per Ehrengren, säkerhetsstrateg på trygghetsenheten och den som tagit fram fastighetsrutinen, till kommunens hemsida.

Fastighetsägare kan med hjälp av rutinen vidta åtgärder som minskar risk för att kriminell verksamhet ska kunna fortgå i fastigheten. Det gäller specifikt uthyrning av andrahandslägenheter och andrahandskontrakt enligt per Ehrengren. Om man upptäcker problem inom sitt fastighetsbestånd ska man kunna agera utifrån rutinerna. Rutinen har även gått ut på remiss i olika nätverk i kommunen, även polis och brandkår är involverade.

flygskola_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

mp_host_helsida
connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
julmarknad_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

happyhomes_sommar2020
oppethus_helsida
helsida_var2021
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
ridskola_2020_outsider
flygskolan_outsider
mp-outsider
julmarknad_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider