centrum_panorama2020
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Nya rutiner för att skapa tryggare bostadsområden

Förra veckan rapporterade märsta.nu om att polisen uppmanar boende att anmäla svarthyra om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning, nu inför kommunen nya rutiner i bostadsområdena.

centrum_artikel

Polisen uppmanade förra veckan allmänhet att höra av sig om de misstänker olovlig andrahandsuthyrning. Detta för att olovlig uthyrning kan vara en del av kriminalitet.

Nu inför kommunen rutiner för att stävja olovlig uthyrning eller andra kriminella verksamheter i bostadsområdena, det gäller även ordningsstörning. Rutinerna har kommunicerats ut till fastighetsägare för både privata bostäder och kommersiella lokaler:
– Vi såg att det fanns ett stort behov av en sådan här rutin utifrån det vi sett och uppmärksammat när det gäller problembilder kring kriminalitet i fastigheter, säger Per Ehrengren, säkerhetsstrateg på trygghetsenheten och den som tagit fram fastighetsrutinen, till kommunens hemsida.

Fastighetsägare kan med hjälp av rutinen vidta åtgärder som minskar risk för att kriminell verksamhet ska kunna fortgå i fastigheten. Det gäller specifikt uthyrning av andrahandslägenheter och andrahandskontrakt enligt per Ehrengren. Om man upptäcker problem inom sitt fastighetsbestånd ska man kunna agera utifrån rutinerna. Rutinen har även gått ut på remiss i olika nätverk i kommunen, även polis och brandkår är involverade.

connys_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

sommarlov_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

stottasigtuna_helsida
kcbygg_helsida
defacto_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

speedy_helsida
studenten2020_helsida
studenten2020_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
stottasigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
valvet_outsider
marina_outsider