panorama_centrum
Foto: Sigtuna kommun

Nya riktlinjer för att få föreningsbidrag

Föreningar och organisationer som får bidrag från Individ- och familjeomsorgen ska även kunna visa upp hur man arbetar aktivt mot mobbing, trakasserier, rasism och kränkande behandling.

Verksamheter inom individ- och familjeomsorgens områden som uppbär bidrag från kommunen omfattas av nya riktlinjer. Detta som ett led i kommunens arbete med att stärka samarbetet med civilsamhället. Men för att få bidrag i framtiden måste föreningarna och verksamheterna visa upp hur man arbetar för att förebygga mobbing, trakasserier rasism, kränkande behandling samt arbete kring alkohol, narkotika, doping, tobak och spel. Detta gäller verksamheter som riktar sig till barn och unga enligt Sigtuna kommun:
– Som vi alla såg under år 2020 tog det civila samhället ett stort ansvar kopplat till samvaro och stöttning för personer som av olika anledningar levde i social avskildhet. Vi vill med detta föreningsbidrag ytterligare stötta civilsamhället att utveckla verksamhet som riktar sig till invånare i Sigtuna kommun, uppger Anna Malm Kelfve (M), ordförande i individ- och familjeomsorgsnämnden.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
liber_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
nrh
marina_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022