defacto_pan2020
Foto: Skånetrafiken

Nya restriktioner från onsdag

Med anledning av ökad smittspridning har regeringen beslutat om nya restriktioner som börjar gälla från onsdag 12:e januari.

Från och med 12:e januari och två veckor framåt då regeringen ska ompröva sitt beslut kring restriktioner för människor så gäller bland annat att krogar ska stänga senast 23 och att man får vara högst åtta i ett sällskap samt att det ska vara en meter mellan sällskapen.

Ett råd införs om att vuxna ska begränsa sina kontakter med andra inomhus, att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har maxtak på 50 personer om det inte finns vaccinbevis.

Idrotten påverkar på så sätt att det blir avrådan från cuper och läger inomhus fram till 31 januari då nytt beslut kan komma. Dock kan man träna vidare och tävlingar i ordinarie seriespel påverkas inte.

Offentliga tillställningar på mellan 50-500 personer så ska det vara sittande publik och max åtta per sällskap med en meter mellan sällskapen. Ett deltagartak på max 500 föreslås vilket kan träda i kraft inom kort. Mässor omfattas av vaccinbevis om det blir fler än 50 deltagare och i privata sammankomster får det vara max 20 personer, tidigare var antalet 50.

defacto_helsida
connys_helsida
helsida
2020_helsida
retro_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april
logistik_sigtuna_helsida

Nya förskolebibliotek invigdes

Nyheter Växthuset och Silverskattens förskola i Steningehöjden har fått nya bibliotek: - Forskning visar att barn som tidigt möter högläsning får en rik språkutveckling och läsförmågan ökar, som i sin tur främjar barnens utbildning tidigt och på sikt, säger pedagogistan Susanne Sabo Andersson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
nrh
outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
retro_outsider
sigtuna_vatten_outsider
logistik_outsider
connys