moderaterna_riksdag
Foto: Skånetrafiken

Nya restriktioner från onsdag

Med anledning av ökad smittspridning har regeringen beslutat om nya restriktioner som börjar gälla från onsdag 12:e januari.

centrum_artikel

Från och med 12:e januari och två veckor framåt då regeringen ska ompröva sitt beslut kring restriktioner för människor så gäller bland annat att krogar ska stänga senast 23 och att man får vara högst åtta i ett sällskap samt att det ska vara en meter mellan sällskapen.

Ett råd införs om att vuxna ska begränsa sina kontakter med andra inomhus, att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har maxtak på 50 personer om det inte finns vaccinbevis.

Idrotten påverkar på så sätt att det blir avrådan från cuper och läger inomhus fram till 31 januari då nytt beslut kan komma. Dock kan man träna vidare och tävlingar i ordinarie seriespel påverkas inte.

Offentliga tillställningar på mellan 50-500 personer så ska det vara sittande publik och max åtta per sällskap med en meter mellan sällskapen. Ett deltagartak på max 500 föreslås vilket kan träda i kraft inom kort. Mässor omfattas av vaccinbevis om det blir fler än 50 deltagare och i privata sammankomster får det vara max 20 personer, tidigare var antalet 50.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
mod_helsida
handbollsskola
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_out
connys
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider