budget_panorama
Foto: Norrtälje kommun

Nya rekordnoteringar för covid-smittade

Sigtuna kommun har rekordmånga smittade igen, föregående vecka har 120 personer konstaterats ha covid-19.

fraga_liberalerna

120 personer har konstaterats covid-19 i kommunen, det är en kraftig ökning jämfört med vecka 45 då 76 personer var smittade. Totalt under pandemin har nu 775 personer konstaterats med covid-19. De senaste tre veckorna är det hela 260 konstaterade fall. Antalet avlidna redovisas just nu inte på kommunnivå av Folkhälsomyndigheten.

Region Stockholm låter i sin dagsrapport om covidläget meddela att 46 patienter får intensivvård i länet och 574 får vård vid akutsjukhus eller geriatrik.
– Nu är det ett mycket ansträngt läge för vårdens medarbetare och samtliga akutsjukhus är nu i antingen stabsläge eller förstärkningsläge för att ta hand om det ökande antalet patienter med covid-19. Trots detta vill jag trycka på hur viktigt det är att söka akut vård för den som behöver det. I våras var det patienter som undvek att söka vård och därmed var vid sämre hälsa när de väl kom till vården. Den som är tveksam om hon eller han ska söka vård bör ringa 1177 för vägledning, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

meko_helsida
defacto_helsida
manskold_helsida
happyhomes_sommar2020
kristina_helsida
2020_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

speedy_vinter_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

connys_helsida
centrum_helsida2020
julen_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

centrum_sommar_out
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
manskold_outsider
meko_outsider
julen_outsider
ridskola_2020_outsider
budget_outsider
kristina_outsider