defacto_pan2020
Foto: Norrtälje kommun

Nya rekordnoteringar för covid-smittade

Sigtuna kommun har rekordmånga smittade igen, föregående vecka har 120 personer konstaterats ha covid-19.

centrum_artikel

120 personer har konstaterats covid-19 i kommunen, det är en kraftig ökning jämfört med vecka 45 då 76 personer var smittade. Totalt under pandemin har nu 775 personer konstaterats med covid-19. De senaste tre veckorna är det hela 260 konstaterade fall. Antalet avlidna redovisas just nu inte på kommunnivå av Folkhälsomyndigheten.

Region Stockholm låter i sin dagsrapport om covidläget meddela att 46 patienter får intensivvård i länet och 574 får vård vid akutsjukhus eller geriatrik.
– Nu är det ett mycket ansträngt läge för vårdens medarbetare och samtliga akutsjukhus är nu i antingen stabsläge eller förstärkningsläge för att ta hand om det ökande antalet patienter med covid-19. Trots detta vill jag trycka på hur viktigt det är att söka akut vård för den som behöver det. I våras var det patienter som undvek att söka vård och därmed var vid sämre hälsa när de väl kom till vården. Den som är tveksam om hon eller han ska söka vård bör ringa 1177 för vägledning, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida
meko_helsida
connys_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_sommar_out
swedol_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider