moderaterna_riksdag
Foto: Norrtälje kommun

Nya rekordnoteringar för covid-smittade

Sigtuna kommun har rekordmånga smittade igen, föregående vecka har 120 personer konstaterats ha covid-19.

centrum_artikel

120 personer har konstaterats covid-19 i kommunen, det är en kraftig ökning jämfört med vecka 45 då 76 personer var smittade. Totalt under pandemin har nu 775 personer konstaterats med covid-19. De senaste tre veckorna är det hela 260 konstaterade fall. Antalet avlidna redovisas just nu inte på kommunnivå av Folkhälsomyndigheten.

Region Stockholm låter i sin dagsrapport om covidläget meddela att 46 patienter får intensivvård i länet och 574 får vård vid akutsjukhus eller geriatrik.
– Nu är det ett mycket ansträngt läge för vårdens medarbetare och samtliga akutsjukhus är nu i antingen stabsläge eller förstärkningsläge för att ta hand om det ökande antalet patienter med covid-19. Trots detta vill jag trycka på hur viktigt det är att söka akut vård för den som behöver det. I våras var det patienter som undvek att söka vård och därmed var vid sämre hälsa när de väl kom till vården. Den som är tveksam om hon eller han ska söka vård bör ringa 1177 för vägledning, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

mod_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

handbollsskola
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
moderat_outsider