panorama_centrum
Munskydd i kollektivtrafiken rekommenderas Foto: Skånetrafiken

Nya rekommendationer införs

Regeringen har meddelat att rekommendationer för att minska smittspridning ska införas igen med start onsdag 8:e december.

Nu införs rekommendationer igen för att minska smittspridning. I detta läge rör det att hålla avstånd, undvika trängsel i kollektivtrafik genom att välja andra färdsätt, man uppmanas även använda munskydd i kollektivtrafik.

För arbetsgivare ska dessa möjliggöra att anställda kan hålla avstånd och undvika större samlingar i fikarum och omklädningsrum. Man ska även underlätta för anställda att vaccinera sig och göra det möjligt för anställda att arbeta hemifrån om det är möjligt.

Även serveringsställen inför rekommendationer genom att begränsa antalet besökare på serveringarna, möblera om så man kan hålla avstånd och markera på golvet. Man kan också införa nummerlappssystem istället för köer.

Här kan du se samtliga rekommendationer som inför.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

liber_helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

mp_helsida_april
defacto_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

logistik_sigtuna_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

retro_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

2020_helsida
helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
nrh
connys
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
retro_outsider
nationaldag_out