moderaterna_juni
Nya Airbus 321neo Foto: Pressbild

Nya plan till Apollo och Novair på Arlanda

Novair och Apollo har stationerat nya Airbus 321neo på Arlanda: - Detta är ett fantastiskt ögonblick både för oss som researrangörer och för våra kunder. Nu erbjuder vi inte bara en förbättrad reseupplevelse med bekvämare säten och mindre buller, utan också en maskin med reducerad miljöpåverkan, vilket är väldigt betydelsefullt. Det är klart att vi är stolta, säger Apollos koncernchef Leif Vase Larsen.

För första gången lyfte Airbus 321neo från svensk mark under fredagen, den kommer framöver att ha Arlanda som bas som en del av Apollo och dotterbolaget Novairs flotta. Det unika med planet är dels att den har 15 procent lägre bränsleförbrukning än föregångaren A321 samt har tio fler passagerarplatser.
– Airbus 321neo blir inte bara det mest komfortabla mellandistansflyget på Arlanda det blir också det mest effektiva och miljövänliga. Förutom en avsevärt mycket lägre bränsleförbrukning har vi valt att lägga in en extra ACT (auxillary centre tank), som gör att vi kan ta med mer bränsle och därmed också flyga längre, kommenterar Novairs VD Anders Fred

Planet kostar 70 miljoner dollar, ca 620 miljoner kronor. Men det anses vara välinvesterade pengar eftersom Novair och Appolli räknar med 240 000 passagerare från Norden med de två planen (ett finns på Gardemoen i Oslo).

vuxenutbildning2
sportfiskebanner2
sap_valet2018
steningeslottsommar
socialutmarkelse

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Näringslivslunch i Kulturlänken

Näringsliv Kommunen tappar i olika näringslivsrankingar men i samband med näringslivslunchen som hölls på tisdagen framkom en bild om lönsamma företag med potential för mer.

Ny linje från Norwegian trots flygskatten

Näringsliv Norwegian som tidigare i veckan deklarerade att man slutar flyga till två destinationer i USA från Arlanda lanserar nu en ny rutt mellan Arlanda-Tallin: - Vi kommer ha viss kapacitetsökning i Sverige i år men en större kapacitetsökning kommer till grannländerna, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmberg Jacobsson till Dagens Industri.

VD:n lämnar Destination Sigtuna

Näringsliv Eva Camél Fuglseth slutar som VD på Destination Sigtuna efter två år som tf VD och VD efter Camilla Zedendahl: - Jag har haft två fantastiska, utmanande och lärorika år i en otroligt expansiv destination, säger Eva Camél Fuglseth i ett pressmeddelande.

Norwegian drar in linjer till USA

Näringsliv Norwegian drar in direktlinjer från Arlanda till två destinationer i USA på grund av flygskatten: - Till stor del beror det på flygskatten, men också på en allmän politisk ovilja för att satsa på och utveckla linjenätet i Sverige, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef på Norwegian, till Radio Stockholm.

Norra Redovisningshuset
objekt3
veterankraft_standard
sap_outsider
yearlingsales
objekt4
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
vuxentutbildning
outsider_moderat
val2018
forskontor
connys
objekt2
nfc_vinter