liber_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Nya naturreservat inrättas

Kommunledningen utvidgar ett naturreservat och inrättat ett helt nytt efter beslut i Kommunstyrelsen: - Det här är ett av de viktigaste besluten vi fattar i år, säger Jan Franzén (MP), vice ordförande i Bygg- och trafiknämnden

fraga_liberalerna

Rävsta naturreservat utvidgas ordentligt mot norr och Råbergsskogen får skydd som naturreservat efter beslut i kommunstyrelsen. Den senare blir en grön gräns för samhället mot industriområdet som växer fram:
– Det här är ett av de viktigaste besluten vi fattar i år. Miljöpartiet har länge kämpat för att skydda dessa kommunala stadsnära naturreservat som både ger ett långsiktigt skydd av biologisk mångfald och som ger kommunens invånare tillgång till skog och mark. När Märsta, Rosersberg och Sigtuna växer ökar behovet att skydda natur och vatten så att också framtida generationer måste få möjlighet till ett rikt friluftsliv och närhet till gröna oaser där vi bor eller går i skolan, säger Jan Franzén (MP), vice ordförande i Bygg- och trafiknämnden.

Säkrar tillgång till natur
Satsningen på naturreservat i kommunen stärker och utvecklar enligt Miljöpartiet människors möjligheter att få dagliga upplevelser, höra fågelsånger, ta en jogging eller skidtur med mera.
– I miljöpartiets valplattform finns flera förslag på ett grönare samhälle. Vi måste bygga bostäder och arbetsplatser men vi kan inte bygga bort alla våra skogar och parker. Vi behöver svalkande grönområden, trädgårdar och bondens mark för att få ett bra och liv. Miljöpartiet kommer inte att gå med på att vi fortsätter bygga höghus och dyra lägenheter när vi mår bättre av en egen täppa, byggnation av mindre hus, kolonilottsområden för odling, mer gemenskap och en vacker omgivning, säger Karolina Windefalk (MP), vice ordförande i kommunstyrelsen.

happyhomes_sommar2020
meko_helsida
defacto_helsida
manskold_helsida
2020_helsida
kristina_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

speedy_vinter_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

julen_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

nrh
julen_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
kristina_outsider
budget_outsider