center_pan21
Foto: MMS-Bild

Nya ledningen planerar för större pendlarparkering

Nya regnbågskoalitionen säger sig vara medvetna om att pendlarparkeringen är för liten och planerar nu för att skapa fler P-platser vid Märsta station: - Vi har under flera år sett problemet och haft med utvidgad pendlarparkering i våra budgetförslag. Bl.a. på den plats där det idag står ett oanvänt cykelgarage, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och trafiknämnden

centrum_artikel

Pendlare kan snart få fler P-platser vid Märsta station. Den nya regnbågskoalitionen arbetar med 2018-års budget och man har på agendan en utvidgad pendlarparkering.
– Vi har under flera år sett problemet och haft med utvidgad pendlarparkering i våra budgetförslag. Bl.a. på den pats där det idag står ett oanvänt cykelgarage! Vi är väl medvetna om problemet och håller precis på med nästa års budget där vi föreslår att närmare utreda platsbehov och lämplig placering, uppger Bygg- och trafiknämndens ordförande Mats Weibull.

Just cykelgaraget har kritiserats av kommuninvånare för att bara användas lite samtidigt som den tar upp en större yta. Moderaterna vill dock inte svara på om man avser driva den tidigare linjen om att bygga P-platser där det nu står ett garage. Både Miljöpartiet och Liberalerna var med i den förra kommunledningen som uppförde garaget. Beskedet från Moderaterna är att man är ”mitt inne i budgetförhandlingarna där det numera är sex partier som ska enas”.

defacto_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

flygskola_helsida
happyhomes_sommar2020
oppethus_helsida
julmarknad_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
2020_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

connys_helsida
dack-helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
oppethus_outsider
mp-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
julmarknad_outsider
flygskolan_outsider