centrum_panorama2020
Foto: MMS-Bild

Nya ledningen planerar för större pendlarparkering

Nya regnbågskoalitionen säger sig vara medvetna om att pendlarparkeringen är för liten och planerar nu för att skapa fler P-platser vid Märsta station: - Vi har under flera år sett problemet och haft med utvidgad pendlarparkering i våra budgetförslag. Bl.a. på den plats där det idag står ett oanvänt cykelgarage, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och trafiknämnden

Pendlare kan snart få fler P-platser vid Märsta station. Den nya regnbågskoalitionen arbetar med 2018-års budget och man har på agendan en utvidgad pendlarparkering.
– Vi har under flera år sett problemet och haft med utvidgad pendlarparkering i våra budgetförslag. Bl.a. på den pats där det idag står ett oanvänt cykelgarage! Vi är väl medvetna om problemet och håller precis på med nästa års budget där vi föreslår att närmare utreda platsbehov och lämplig placering, uppger Bygg- och trafiknämndens ordförande Mats Weibull.

Just cykelgaraget har kritiserats av kommuninvånare för att bara användas lite samtidigt som den tar upp en större yta. Moderaterna vill dock inte svara på om man avser driva den tidigare linjen om att bygga P-platser där det nu står ett garage. Både Miljöpartiet och Liberalerna var med i den förra kommunledningen som uppförde garaget. Beskedet från Moderaterna är att man är ”mitt inne i budgetförhandlingarna där det numera är sex partier som ska enas”.

centrum_helsida2020
2020_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

speedy_helsida
defacto_helsida
happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
marina_outsider