panorama_centrum
Foto: MMS-Bild

Nya ledningen planerar för större pendlarparkering

Nya regnbågskoalitionen säger sig vara medvetna om att pendlarparkeringen är för liten och planerar nu för att skapa fler P-platser vid Märsta station: - Vi har under flera år sett problemet och haft med utvidgad pendlarparkering i våra budgetförslag. Bl.a. på den plats där det idag står ett oanvänt cykelgarage, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och trafiknämnden

Pendlare kan snart få fler P-platser vid Märsta station. Den nya regnbågskoalitionen arbetar med 2018-års budget och man har på agendan en utvidgad pendlarparkering.
– Vi har under flera år sett problemet och haft med utvidgad pendlarparkering i våra budgetförslag. Bl.a. på den pats där det idag står ett oanvänt cykelgarage! Vi är väl medvetna om problemet och håller precis på med nästa års budget där vi föreslår att närmare utreda platsbehov och lämplig placering, uppger Bygg- och trafiknämndens ordförande Mats Weibull.

Just cykelgaraget har kritiserats av kommuninvånare för att bara användas lite samtidigt som den tar upp en större yta. Moderaterna vill dock inte svara på om man avser driva den tidigare linjen om att bygga P-platser där det nu står ett garage. Både Miljöpartiet och Liberalerna var med i den förra kommunledningen som uppförde garaget. Beskedet från Moderaterna är att man är ”mitt inne i budgetförhandlingarna där det numera är sex partier som ska enas”.

ewas_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

2020_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
connys
marina_outsider